Jump to content

Postavljanje prometnog znaka


zezica

Preporučene objave

Poštovani!

 

Molim Vas za malu pomoć. Kod mene u ulici postoji jedan problem. Naime, susjed je ogradio dio ceste postavljanjem lanaca preko iste. Taj put se kao put koristi već više od stotinu godina. Jednim dijelom je put ucrtan i upisan u gruntovne i katastarske knjige, jednim dijelom nije. Susjed je ogradio dio koji se nalazi na, zapravo, privatnoj četici (gdje je ukupno 21 suvlanik. S obzirom da je grad i kroz taj "privatni" dio puta proveo kompletnu infrastrukturu, grda sada rješava taj problem upisivanjem te ceste kao nerazvrstane.

No, osim što je ogradio dio tog puta, prepriječivši preko istoga lanac, te proglasivši to svojim dvorištem, pored lanca postavio je i prometni znak B03 ZABRANA PROMETA U OBA SMJERA* (označava cestu ili dio ceste na kojem je zabranjen promet svim vozilima u oba smjera), sa *nadopunom znaka sadržaja "*privatan posjed, pravo prolaska stanari kč. br. ti i ti, nije važno koji brojevi". Postavljanje znaka prijavljeno je i policiji i gradu i komunalnom redarstvu, no svi kažu da nisu nadležni, jer se radi o privatnom posjedu (iako je vidljivo da je to asfaltirana csta sa provedenim vodovodom). E, sad mene zanima može li mi netko objasniti čl.14 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno može li se taj članak primijeniti na ovom primjeru? Naime, sve institucije se pozivaju na to da ne mogu ništa jer e radi o privatnom zemljištu (koje čak nije ni njegovo). Ili se isti može kazniti po tom članku, jer je uopće postavio prometni znak, iako je to zakonom zabranjeno?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o sigurnosti prometa na cestama vrijedi samo na javnim cestama.

 

Teren je "njegov". Ako hoće može unutar svog lancem ograđenog terena slobodno nacrtati raskrižje, kupiti i postaviti semafore i prolaziti kroz crveno koliko god ga je volja, policija sa tim nema nikakve veze.

 

A već pristup ceste s njegova terena na javnu cestu nije i ne može biti samo njegova stvar, tu pravila i nadležnosti postoje, ovisno o vrsti ceste na koju se spaja njegova.

 

U svakom slučaju pismeno obavijestite sve one koje smatrate nadležnim i ukoliko se pisanim putem izjasne da to nije njihov problem, onda je 99% to stvarno i tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija