Jump to content

Ročište van grada u kojem živim


Marina123

Preporučene objave

U kratko. Kredit za auto je - nakon nemogućnosti plaćanja - uzela Croatia. Banka se time zatvorila. Nakon toga mi je Croatia u Zgb uzela i auto i prodala. Sada me duže još za neke novce, iako je skoro cijeli kredit bio isplaćen. Problem je u tome što sam dobila poziv na ročište z mali iznos na sudu u Virovitici ????????? i to u jutro u 10h. Da li imam bilo kakve mogućnosti to prebaciti na Zagreb i kako ? Imam osjećaj kao da ciljano to rade jer znaju da mi nije lako do tamo doći (pošto sam bez auta), a i financijski sam slaba. Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

tu mogu biti dvije stvari u pitanju. Ili delegacija suda, znači možda je Vrhovni sud preraspodijelio određene predmete sa sudova koji su pretrpani na sudove koji ih imaju manje, ili je to neka caka (prorogacija nadležnosti) u ugovoru s Croatiom.

 

No ne bi smjela biti jer Vi s Croatiom niste ni u kakvom odnosu, znači prorogacija nadležnosti je isključena. Ako Vas želi tužiti to mora u Zagrebu koji je Vaš forum generale.

 

Malo pažljivije pogledajte dokumente koje ste dobila od suda, da se među njima ne krije možda i Rješenje o delegaciji predemta u Viroviticu. Ako takvog rješenja nema, odmah, bez upuštanja u raspravljanje o glavnoj stvari, istaknite prigovor mjesne nenadležnosti i tražite da sudi sud u Zagrebu.

 

U konačnici, Vi ste tuženik. Vi se na sudu ne morate fizički ni pojaviti, ako ste dali odgovor na tužbu. Ni na jednom ročištu osim onog koje je određeno radi Vašeg saslušanja. Sve možete pismeno odraditi. Sud Vam je dužan poslati zapisnik i sve podneske suprotne strane na koje se Vi imate pravo očitovati.

 

Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Nigdje u dopisu ne vidim da je predmet delegiran na sud van Zagreba. Znači ja mogu pismenim putem od suda tražiti da se predmet vrati u Zagreb ili mogu ne pojaviti se i tražiti Zapisnik, te se onda žaliti.

Isprika ukoliko nisam shvatila Vaš odgovor, ali nisam pravno potkovana.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju pošaljite dopis i doslovno napišite:

"Bez upuštanja u raspravljanje o meritumu stvari ističem prigovor mjesne nenadležnosti naslovnog suda. Sporazuma o prorogaciji nadležnosti nema, stoga je nadležan sud opće mjesne nadležnosti za mene kao tuženika, tj. Općinski građanski sud u Zagrebu. Predlažem da se predmet dodjeli nadležnom sudu kako netom izneseno."

 

U nastavku dopisa možete pisati što Vas volja, a započinjete ovako:

"Prelažeći na meritum stvari..." , neznam, kao primjer navodim: osporavam tužbu i tužbeni zahtjev u cijelosti jer je dug u cijelosti plaćen i preplaćen. Dokaz: potvrde o uplati.... itd.

 

Eto nadam se da sam Vam pojasnio.

 

Puno uspjeha!

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija