Jump to content

Poziv na sud za "neplaćenu" kaznu od HŽ-a


prime.4lpha

Preporučene objave

Poštovanje,

 

pred jedno 2 godine uhvatili su me u vlaku bez "valjane" karte. Kažem pod navodnicima jer sam kartu imao, ali sam htio produžit još jednu stanicu i nadoplatit kod konduktera, no prije njega došla je kontrola i naplatila mi kaznu i produženje karte (kazna 311,20kn, a karta dodatnih 11kn). Na kazni je pisalo da se mora platit u roku 15 dana ili će se naplatiti preko suda uključujući troškove.

 

Ja sam originalno poslao žalbu na Općinski sud nadležan za žalbe jer sam se htio žaliti na tu apsurdnu kaznu gdje mi nisu dali nadoplatu već naplatili odmah kaznu, nakon čega mi je sa suda došlo da se još ne vodi nikakav postupak protiv mene i ne mogu tu ništa. Onda sam odlučio platiti kaznu i nemati više s njima posla, pa sam kaznu i platio internet bankingom nakon jedno 20-30 dana od dana primanja kazne.

 

Nakon jedno 8 mjeseci su oni izgleda otvorili tužbu protiv mene zbog neplaćene kazne, koju je sud ovjerio 23.9 valjda iste godine. To je do mene došlo u 4. mjesecu ove godine.

 

Ja sam na to odmah napisao žalbu sudu i priložio isprintani obrazac od banke kojim potvrđujem da sam kaznu platio i zahtjevao da mi to skinu s vrata i oslobode troškova suda koje su tražili jer nisam kriv što oni ne znaju regulirati svoje troškove.

 

Sad mi došao poziv na prvo ročište gdje moram opet prezentirati iste dokaze da sam kaznu platio i da moram platit 100kn u roku 8 dana za pisani prigovor koji sam napravio prije.

 

Što da ja radim ovdje? Apsurdno je da se zbog već plaćene kazne i uredno obavljenih dužnosti ja moram povlačit po sudovima jer netko u HŽ-u ne zna provjeriti svoje transakcije, a dodatno sud ili HŽ nisu prihvatili moj dokaz o plaćanju kazne.

 

I dodatno ovih 100kn što moram platit, ja moram platit sad i dal mogu to na ročištu tražit da mi se vrati jer sam prigovor morao pisat zbog njih.

 

Molim Vas za savjet.

Hvala najljepša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sam napravio i prvi put kad sam dobio od suda tužbu, ali iz nekog razloga to ili nisu uvažili ili ne znam što se tu dogodilo (i traže me sad 100kn za taj pisani prigovor). Zato me sad i pozivaju na to prvo ročište. Ako ne odem na to ročište imam osjećaj da će me opet kroz par mjeseci davit s nečim, a i samim time da ne odem znači kao da sam priznao krivnju, a to mi se ne sviđa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija