Jump to content

Razvod, imovina, preseljenje?


york

Preporučene objave

Nakon dugogodišnjeg braka i ja sve češće razmišljam otići u samostalan život. Već duži period ionako ne konzumiramo brak, više "živimo" zajedno. Imamo sina, živi sa nama, punoljetan i nije stalno zaposlen. Odnos sa ocem... oduvijek....pa nimalo očinski, tiho zanemarivanje, omalovažavanje, vječita kritika . Mislim da bi sin ostao samnom. Naravno tu su i njegovi preljubi sa povremenim i trajnim vezama. No ne bi o tome.

 

Nadogradili smo stan, vlastitim sredstvima na postojeću kuću njegovih roditelja. Nikada prepisali na nas.

Kakva prava imam na stan? Stan je dio kuće, odvojen i funkcionira samostalno. Gotovo nemoguća misija prodati ga i podijeliti novac, možda griješim. Ostati u stanu i njega nekako prisiliti da ode kod roditelja?I to bi nekako podnjela i ignorirala njegovu blizinu. Ja osim podstanarstva nemam kamo. Radim, financijski sam stabilna i neovisna, posjedujem ušteđevinu koju sam stekla nasljedstvom od svojih roditelja.

Hvala na Vašem vremenu i eventualnom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega, sina pustite da sam odluči, punoljetan je i njegova je odluka s kim će ili neće živjeti. Iako je razumljiva vaša briga, on će uvijek biti vaše dijete, pa i sa 50 ili 60 godina.

 

Glede dograđenog stana, načelno biste imala pravo na polovicu, ali kako stan nije etažiran, pravno gledano je i stan vlasništvo roditelja, osim ako se ne dogovorite drugačije. Doduše, imala biste pravo na polovicu ulaganja učinjenih u tu nadogradnju.

 

Prisiliti supruga ne možete na ništa, na kraju krajeva niti njegove roditelje. Najbolje rješenje je u kvalitetnom ljudskom razgovoru, svi zajedno - vi, suprug i njegovi roditelji, da si kažete licem u lice, smirenim tonom sve što imate za reći i nađete najbolju i najmanje bolnu soluciju za sve. Dugogodišnje parničenje vam ne bih savjetovao, a to vas čeka, ako ne nađete zajednički jezik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija