Jump to content

Alimentacija nakon školovanja


crvenaruža

Preporučene objave

Poštovani,

 

nakon srednje škole rečeno mi je da mi je otac dužan uplaćivati alimentiaciju još godinu dana nakon školovanja, no kako sam upisala fakultet, to je ionako bio dužan. E sad me zanima kako je nakon diplomiranja?

Da li je još uvijek isti zakon?

 

Diplomirala sam na ufzg, nakon kojeg se mora stažirati, a meni je tada rečeno da on mora uplaćivati godinu dana osim ako prije ne nađem posao, što stažiranje nije.

 

Dakle, imam i pravo na alimentaciju??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brat i ja završili smo ove godine gimnaziju, ali nismo imali financijske mogućnosti da upišemo željeni fakultet pošto je majka ostala bez posla. Otac nam je sudskom presudom plaćao alimentaciju koja je manja od predviđene za našu dob jer se pravdao drugom obitelji i drugom djecom. Pošto smo brat i ja prijavljeni na HZZ- u, brat je prošao na natječaju za stručno osposobljavanje dok ja nisam. Mene zanima imamo li pravo na alimentaciju, koji od nas i koliko dugo s obzirom da je donesen novi zakon s kojim nisam upoznat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija