Jump to content

Duljina trajanja studija


Fighter_forever

Preporučene objave

Pozdrav svima! moje pitanje je vezano za to koliko duljina trajanja studija utječe na zapošljavanje. da opišem malo svoju situaciju - ovo mi je posljednja godina fakulteta, prosjek mi je 4.0, govorim 3 strana jezika (engleski,njemački i španjolski), planiram zadnji semestar provesti na razmjeni u Madridu preko Erasmusa, i bila sam godinu dana u ELSI (studentska udruga Pravnog fakulteta)..međutim, iz više razloga se moje studiranje odužilo na 8.5 godina. e sad, zanimaju me vaša iskustva i što se traži od pravnika koji nakon diplome traži da odradi praksu prije pravosudnog ispita (prije svega me zanima odvjetništvo). je li ključna ta brojka koliko ste studirali ili pak imam šanse uz sav ostali trud koji sam uložila naći željeni posao? što je ključno i presudno pri odabiru kandidata za posao? nadam se da nije sve toliko crno i da me isključivo godine studiranja neće ostaviti daleko od željenog cilja..unaprijed hvala na svakom odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako svi traže završetak studija u roku i ocjene, praksa govori da u odvjetništvu uspjevaju izrazito sposobne i snalažljive osobe, bezu dlake na jeziku, a ne knjiški moljci koji ne znaju komunicirati s ljudima, a kamoli istrpjeti pritisak realnog života izvan sobe za učenje. Iz vlastitog iskustva sam uvidio da određene kolegice sa rektorovim nagradama plaču i odustaju nakon kardinalnih grešaka u poslu i jednostavne nesposobnosti da opstaju u poslu, dok osobe koje su cugale čitav faks sve rješavaju s lakoćom i oko sebe okupljaju buduće klijente i kolege. Unatoč navedenom, većina oglasa zahtjeva upravo suprotno. Moj bivši principal je zahtijevao top studente kao vježbenike, a osobno je, kao i njegove uspješne kolege, jedva završio faks.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija