Jump to content

Naplata potraživanja


tipico

Preporučene objave

zanima me mišljenje pravnog stručnjaka u vezi ovog mog slučaja,dali je moguć nekakav pravni postupak da se to riješi.

slučaj je sljedeći :

 

slučaj 1. moj otac kao vlasnik obrta je poslovao s lokalnom građevinskom firmom, dosta poslova je odrađeno,dosta novca je naplaćeno ,međutim u papirima nađemo jedan račun i popratnu papirologiju ovjerenu od protokola firme te od nadzornog organa gradilišta koji nije procesuiran.2004 godina je u pitanju poveća je suma novaca. sad me zanima dali je moguć neki pravni postupak za naplatu toga duga,jer vlasnik firme na bilo kakav poziv naš međusobni kontakt izbjegava.

 

slučaj 2. 31.07.2003 ispostavimo račun za odrađeni posao,od zaključene sume novca plaćena je samo mala količina ,međuljudskim odnosima nismo mogli doći do dogovora oko daljnjeg plaćanja te smo bili primoreni tužiti firmu za koju smo odradili posao..nakog doglednog vremena od trgovačkog suda je došla obavijest kako FINA ne može procesuirati postupak zbog nedostatka sredstava na računu,ovršno riješenje nije izvršeno. zanima me naravno bilo kakav pravni postupak

 

 

svjestan sam te činjenice da je to bilo prije dosta godina,ako je moguće išta poduzeti želim to riješiti.zanima me bilo kakvo pravno riješenje,ako je moguće.

za ilegalne ne želim ni čuti iako mislim da je to jedina opcija...

 

obe firme jedino zajedničko što sam vidio surfanjem po internetu imaju je da su za vrijeme HDZ-a dobivali novac sumnjivim putem ( ovim putem ne želim da se itko nađe prozvanim ili uvrijeđenim ,ako je informacija na internetu netočna ,ja navodim netočnu informaciju također,odmah se ispričavam )

 

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija