Jump to content

OVRHA I NJENE POSLIJEDICE


anonimno

Preporučene objave

Jooooj, nemojte galamiti, uha me vec bole od vike .... pisite malim slovima, svi Vas cujemo.

 

Ako je sudac donio Zakljucak o prodaji, onda ste vec propustili sve pravne lijekove, a u tom slucaju je ovrha pravomocna (otkud Vam to da Rjesenje o ovrsi nije pravomocno ako je donesen Zakljucak o prodaji ? Gdje Vam to pise ? U pravnom lijeku ?), pokretna stvar se moze prodati i iznosom namiriti sve troskove ovrhe, postupka, ... vjerovnika ...

 

Lijepi pozdrav, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idemo ispocetka. Korak po korak.

 

Ispravci netocnih i tocnih navoda.

 

Sto je bilo prije, jaje ili kokos ili oboje ?

 

Dobili ste Zakljucak o prodaji pokretne stvari. Kada ?

 

Dobili ste Rjesenje o ovrsi. U njemu je naveden rok za prigovor od 8 dana. Da li ste podnijeli prigovor u roku ?!

 

Sto ste prvo dobili ? Zakljucak o prodaji pokretne stvari ili Rjesenje o ovrsi ?

 

Redoslijed dogadjaja ?! Ne hipotetski, nego stvaran redoslijed ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SUDAC DONESE ZAKLJUČAK O PRODAJI POKRETNE STVARI.A RJEŠENJE O OVRSI NIJE PRAVOMOĆNO ,A STVAR BUDE PRODANA.JEL TO VALJANA PRODAJA?

 

1) ima li upute o pravnom lijeku na takvom zaključku? mislim ako smatraš da nije valjana iskoristi to

 

2) koliko još puta misliš otvoriti ovu temu ovdje, nije ti jednom bilo dosta ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... polefko, kaj ste ne vidli da clovek nis' zbrojil dva i dva, od brega puta ne vidi a v sumi drvo nemre najti. Nek' clovek prvo veli kej mu na srcu je, al' se nek' prvo zmisli, kak' su nasi stari povedali, jel' prvo kokos il' jajce, ak' je ne jeno i drugo, a nemre biti takaj mam zdaj oboje ! Sem jos ni cul da je nekdo prvo sel v auto a da auta ni videl nit' ga mel nit' ga' ma.

 

A ce nekome prevoda treba spovedati, onda je on taj koj' prvi prevoda mora dat' jer je pitanje tak' napisal kak zdaj je i ovo napisano.

 

Bog daj svima srecu i pamet, ponajvise zdravlja i puno kravic v stali i sega dobrega na ovom svetu !

 

Lepo Vas 'se pozdrauvljam, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidi se da ima ovdje jako puno čobana koji ne znaju niti književni,a kamoli da nešto zna o ovakvim pravnim pitanjima.Kada budem trebao stočarske savjete za koje ste vrlo kvalificirani budem Vam se obratio.Sada isključivo tražim mišljenje stručnjaka za pravo ,a ne za stočarstvo,iako sumnjam da niti na tom polju niste doista ništa bolji,no to je Vaš problem i problem društva koje Vas nije obrazovalo.

Doista ne znam jel bilo prije kokoš ili jaje,ali izgleda da je najprije bio majmun koji još eto i danas visi kraj kompjutera i smatra se komičnim ,a zapravo nije dalje od banane dostigao niti će dostići.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... ali to ne mijenja nikakove cinjenice. Mnogi odvjetnici i pravnici su me u vrlo konkretnim pravnim stvarima savjetovali i zastupali na izuzetno adekvatan nacin, da bih pri tom ipak gubio redom slucaj za slucajem.

 

Kada sam osobno pokrenuo revizije istih, bez adekvatnog zastupanja istih, dokazao sam da sam bio u pravu, te u 8 od 11 izgubljenih parnica nadoknadio cjelokupnu stetu.

 

Zato sada pitam drugacije : kakove veze ima cinjenica da li sam bio u sudnici i da li imam veze sa pravom ?

 

Da, bio sam u sudnici, ne jednom, nego otprilike stotinjak puta.

 

Da li imam veze sa pravom ? Ne, upravo zato i jesam tu gdje jesam, ali to ne mijenja cinjenicno stanje stvari da sam dobio parnicu tamo gdje trojica razlicitih odvjetnika (jedan od njih izuzetno poznat i ugledan) nisu uspjeli. Kakve veze onda ima cinjenica da li ja imam veze sa pravom ?

 

Na zalost, upravo zato tvrdim, malo u sali ali jednako tako i u zbilji, da nepoznavanje prava steti. Itekako.

 

Zbog cijelog niza okolnosti, u nekoliko mjeseci sam morao savladati vecu kolicinu materije nego sto ce je ijedan student prava u isto vrijeme savladati.

 

Studenti prava imaju odredjen motiv : diploma, zaposlenje, uspjeh, karijera.

 

Ja imam veci motiv od svih njih : sloboda.

 

Lijepi pozdrav, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kakvi su to predmeti bili građanski ili kazneni???

Šta se tiče mojeg glavnog pitanja ono je samo recimo neka vrsta apstraktnog primjera koji sam zamijetio u ovršnom zakonu i tražim mišljenje onih koji to najbolje znaju i koji se bave navedenom problematikom.

Jeste li čuli za za krilaticu jednog poznatog filozofa da je čovjek slobodan,ali je ipak svugdje u lancima.Recite mi ime filozofa da vidimo koliko ste litarature pravne svladali::: :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam osjećaj da bi to mogla biti izuzetno zanimljiva knjiga, pa ću je pokušati svakako nabaviti i pročitati.

 

Pretpostavke su krive ... oni zbog kojih moram sve učiti ubrzano i odložiti svoj odmor na nekim simpatičnim i rado viđenim mjestima ... prvo Vam daju sve, a onda Vam uzmu sve ... a pri tome se potrude da odrežu granu na kojoj sjede : MFRH, PU.

 

Ukratko, dan prije nego što sam trebao potpisati kredit kojim bih vratio dugove MFRH, PU, stavili su hipoteku na nekretnine kojom sam trebao hipotekarnim kreditom taj isti dug vratiti. Naravno, kad su u banci vidjeli tko je ispred njih - ciao a more mio, snalazi se ti prvo sa MFRH a onda ponovno dodji ... dakle, situacija u kojoj imate sve sa cime mozete vratiti nastali dug, a onda naprave nesto zbog cega ne mozete vratiti dug, a vec je sve moglo biti rijeseno ...

 

Gledajte, zaista mi je bilo ugodno caskati s Vama, od Vas, kao i od mnogih ovdje, mogu mnogo toga nauciti. Ali, sada moram dalje za poslom ... krecem na put. Vama svima zelim laku noc, a prema potrebi - cujemo se opet.

 

Lijepi pozdrav, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija