Jump to content

Zamjena bez ugovora?


rascal108

Preporučene objave

Pozdrav.

 

Radio sam u firmi gdje sam zaposlen po ugovoru o radu na određeno vrijeme. Takav je posao (čišćenje posl. prostora), da sam moram naći zamjenu u slučaju bolovanja ili GO. U firmi sam bio 2 god, no svaki put kod zamjene, osoba ne dobiva nikakav ugovor, već radi za 20kn/sat te ukupan iznos dobije kasnije na tekući račun. Da li je to legalno ili ne?

 

Također, 22.10. sam dobio na pismeno da mi se radni odnos prekida s 31.10. po isteku ugovora o radu na određeno. Bez detaljnih objašnjenja ili razloga navedenih. Umjesto mene radit će osoba koja me mijenjala za GO i bolovanje. U toj sam firmi radio 2 god s prijavom od 60 sati na mj.

Da li je to tako.. dakle istekao ugovor i oni ga ne produže i to je to? ili postoji otkazni rok? Budući da je riječ o d.O.o. ..ne bili trebali raspisati natječaj (moja zamjena starta 3.11. po osnovi tel. razgovora)?

 

 

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod prestanka radnog odnosa protekom vremena na koje je bio sklopljen (ugovor na određeno) - nema otkaznog roka. Isti postoji isključivo u slučaju kada radni odnos prestane otkazom, bilo radnika bilo poslodavca.

 

Obzirom se radi o privatnom pravnom subjektu, ne postoji obveza raspisivanja natječaja.

 

Ovo plaćanje koje spominjete u početku svoje objave, doduše, po mom mišljenju i nije sasvim u redu, ali opet zavisi od toga kako je to točno regulirano i realizirano, pa uzmite to s rezervom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija