Jump to content

Osporavanje glavnog projekta i građevinske dozvole


caramba

Preporučene objave

Poštovani,

 

Kupio sam stan od MORH-a u stambenoj zgradi gdje je izvršeno etažiranje zgrade i zemljišta prije moje kupnje.

Susjed iznad mene namjerava započeti gradnju po građevinskoj dozvoli a koja predviđa natkrivanje moje terase cime bi mi samo jedna strana terase bila okrenuta otvorenom prostoru (što mi nije sporno) no potkopavanjem iza moje terase traži pravo prozora na stražnjem zidu moje terase. Tako je u građevinskoj dozvoli i glavnom projektu potvrđeno. Napominjem da taj zid nije jedini zid kroz koji dotični može konzumirati pravo na svjetlo i zrak.

Uvidom u glavni projekt sam primjetio više nepravilnosti što se tiče kota visine a kota visine na jednoj stranici ne odgovara koti visine na drugoj, pa na trećoj itd. Radi se o značajnim razlikama i krivim oznakama. Napomenuo sam to i tijelu koje je izdalo građevinsku dozvolu koje je potvrdilo da je arhitekt copy/pastao, a sve na što sam bio upućen je dogovor sa investitorom i na izradu izvedbenog projekta.

Također, u teretovnici u vlasničkom listu nigdje nije kao teret navedena mogućnost dogradnje ili pravo služnosti prozora.

 

Moja pitanja se odnose na sljedeće:

 

Da li kao sadašnji vlasnik imam pravo žalbe ili osporavanje glavnog projekta te u konačnici i zabranu otvaranja prozora?

Da li mogu pokrenuti upravni spor i po kojem Zakonu i članku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija