Jump to content

Upit vezan za naknadu sa HZZa


Tihana Trcović

Preporučene objave

Poštovani,

 

Pišem Vam u nadi da ću dobiti konkretan odgovor na pitanje na koje mojoj obitelji nitko ne želi konkretno odgovoriti niti pojasniti siutaciju, bolje rečeno svi peru ruke od objašnjenja, a to isto ugrožava našu egzistenciju.

 

Naime, mama (rođ 23.09.1959) je od 01.07.2007 bila na burzi ( 30 god. i preko 20dana staža) te je imala Rješenje o pravu na novčanu naknadu u trajanju sve do nastupa nekog od zakonom propisanih razloga za prestanak odnosno obustavu novčane naknade odnosno do zaključno 22.019.2014 godine kada navršava 55 godine starosti, po zakonu koji je tada bio važeći za prijevremenu mirovinu ( 55 godina starosti i 30 godina staža).

 

Naime tada je imala više od 30 godina mirovinskog staža.

Toliko mirovinskog staža ima i dalje.

 

 

 

22.09.2014. bila je na Zavodu za zapošljavanje u Donjem Miholjcu i napravila zahtjev za produljenje novčane naknade. Nakon mjesec dana bila je na redovnom javljanju kod svoje savjetnice koja joj je rekla da joj zahtjev nije odobren te da više nema nikakva prava do 65 godine.

 

Molim Vas da mi obrazložite zašto se i po kojem Zakonu donijela ta odluka. Još k tome je prisilno išla na tu skrb (boluje od karcinoma). Niti ona niti tata ne rade, niti imaju ikakva primanja. Tko donosi ovakva rješenja i kome se može žaliti, budući da sve izmjene zakona u zadnje vrijeme nemaju veze sa zdravim razumom.

 

 

Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija