Jump to content

Bolovanje


bolovanje47

Preporučene objave

pozdrav :)

 

 

zanima me kakva je procedura za bolovanje koje traje dulje od rokova koji su predvideni Pravilnikom za pojedinu bolest? u praksi, naravno.

 

da li je nakon isteka tog roka (primjerice 42 dana), lijecnik opce prakse duzan uputiti radnika na nekakvu nepristranu komisiju koja ce, nakon procijene nalaza, utvrditi moze li radnik nastaviti biti na bolovanju zbog te dijagnoze ili se vraca na posao?

 

naime, imamo radnicu koja je u bliskoj prijateljskoj vezi s doktoricom opce prakse. znali smo da joj povremeno propisuje tjedan dana bolovanja na razne gluposti (kada je ista htjela ostati duze na godisnjem ili u drugim situacijama), ali smo nekako presli preko toga.

 

sada je ta radnica na bolovanju duljem od 42 dana (dakle, prima naknadu od HZZO-a) zbog bolesti koja se cini vrlo apstraktna i izmisljena. naime, sama radnica kaze da se osjeca dobro, ali zbog losih nalaza ostaje na bolovanju jos neko vrijeme. s obzirom da joj je doktorica tako dobra prijateljica, zanima me koliko bi ona mogla pokrivati njeno eventualno lazno bolovanje, nakon ta 42 dana, odnosno maksimalnih rokova za pojedinu bolest propisanih Pravilnikom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

Dakle, članak 3. Pravilnika o rokovima najduljeg trajanja bolesti je mrtvo slovo na papiru? Konkretno, ovo: Nakon proteka roka najduljeg trajanja bolovanja za određenu bolest iz članka 2. ovoga Pravilnika, izabrani doktor medicine primarne zdravstvene zaštite obvezan je osiguranika radi utvrđivanja prava na daljnje bolovanje uputiti liječničkom povjerenstvu Zavoda.

 

 

drugim rijecima, nju doista njena doktorica moze drzati na bolovanju tipa 6 mj zbog izmisljene bolesti i HZZO ce isplacivati naknadu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija