Jump to content

UPIT - Plačanje karte/kazne ZET


yankee

Preporučene objave

Poštovani,

 

interesira me na koje se zakone o zaštiti potrošaća (ako takvo nešto postoji za moj slučaj) mogu pozvati.

 

Naime, jučer sam sa elektronskom karticom ZET-a (vrijednosna karta) kupio kartu u tramvaju, te je sve normalno prošlo kao i obično (aparat je zasvjetlio zeleno i pisalo je da je karta uspješno naplačena 10kn). Kada sam ušao u autobus, prislonio sam karticu i pisalo je da je karta još uvijek važeća, no kontrolor koji je naravno došao tokom vožnje nije vidio na svojem uređaju da je karta kupljena te također u pravnoj službi ZET-a nema nikakvih očitanja o tome. Naravno kaznu sam dobio jer sam dao svoje osobne podatke (nisam baš bio raspoložen za prepirku nakon posla - budala)

 

U svakom slučaju, dobio sam odgovor na prigovor, te mi je rečeno kako kazna i dalje vrijedi jer oni nemaju evidenciju da je karta kupljena(nije moj problem što sustav ne radi).

 

Što mogu učiniti da ne dobijem kaznu, pošto mi je to prvi takav prekršaj za koji na kraju krajeva nisam kriv.

 

Možda pomogne, ako vam napomenem da je autobus kasnio 5 minuta u polasku, a bio je na stanici...da li je to slučaj ili postoji neki zakon po kojem nisam dužan platiti kartu ukoliko autobus ne krene po rasporedu pa da se na to izvučem, jer iako se nadam, ne vjerujem da će mi oprostiti kaznu za koju nisam kriv.

 

I da, također je utvrđeno da su mi u nekim slučajevima naplatili sa karte 20kn za kupovinu umjesto 10kn. Neću se obogatiti od 20-40kn sa povratom novca, ali mi možda posluži kao argument.

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, i ispričavam se ako sam fulao temu, no nisam znao gdje drugdje da ubacim upit.

 

LP

 

M.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilo je u novinama ili na nekom od portala da je nekoj ženi više love uzeto s vrijednosne kartice nego što je trebalo, kasnije je i Zet to potvrdio i vratio je lovu ženi. kao da oni to znaju da se to događa.... uglavnom možeš to uzeti kao argument da im uređaji nisu 100% pouzdani. ali opet nije 100% da će to biti uvaženo na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija