Jump to content

Ponvaljanje prekršaja - vožnja pod utjecajem alkohola


trov79

Preporučene objave

Poštovani,

 

u veljači ove godine zaustavila me policija i napuhao sam oko 1.54 promila. Predviđena kazna bila je 3000 kuna i oduzimanje vozačke na 9 mjeseci. Kako mi je to bio prvi prekršaj, napisao sam prigovor u kojem sam priznao krivicu, ali sam molio za smanjenje oba dijela kazne jer djevojka i ja živimo samo od moje plaće.

Prigovor je prihvaćen i kazna je smanjena na 800 kuna i tri mjeseca bez vozačke. Kaznu sam dobio i platio odmah, a riješenje o oduzimanju vozačke još čekam.

 

Pošto sam glup, ovaj vikend mi se desilo isto, napuhao sam oko 1.33 i dobio istu početnu kaznu od 3000 kn i oduzimanje dozvole na 9 mjeseci.

 

moje pitanje je:

Ako policajac koji mi je sad pisao tu kaznu nije vidio da se već vodi postupak za raniji prekršaj, gdje se onda to vidi? tek kod suca, ako odem do njega?

Da li da uopće pišem ovaj put ikakav prigovor? opet sam zeznuo isto i ako išta, sudac bi mi trebao dati još veću kaznu (i koju pedagošku po glavi).

Da li je moguće na sudu dobiti veću kaznu od one napisane na licu mjesta?

 

hvala i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor napišeš kao i prvi put, jer će ti opet uz priznanje i kajanje smanjiti kaznu i mjeru, mada ne toliko kao prvi put. Veću kaznu od one iz naloga ne možeš dobiti (uz priznanje), a jedino ćeš morati biti malo opširniji jer bi trebao spomenuti da jesi kažnjavan, a odmah opisati kako i zašto si sad opet pijan vozio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija