Jump to content

kako uklnjižiti vlasništvo na poljoprivrednom zemljištu


zrinky

Preporučene objave

Naime, kupio sam poljoprivredno zemljište koje se sastoji od tri k.č. s prodavateljem sam sklopio kupoprodajni ugovor i ovjerio ga kod javnog bilježnika, upisao sam se u posjed u katastru i platio porez u nadležnoj Preznoj upravi na temelju privremenog poreznog rješenja. Međutim ne mogu se uknjižiti kao vlasnik u gruntovnicu jer gruntovnica nema podataka o vlasnicima za te k.č. (uopće ne postoje podaci o nikakvim vlasnicima) kažu u guntovnci da ti podaci nisu nikad ni potojali. Moje pitanje je što dalje koje radnje moram poduzeti i kada da se upišem kao vlasnik. Prilikom prodaje sada već bivši vlasnik dao mi je na uvid rješenja o naljeđivanju tih k.č. s nekim neodgovaraućim brojevima k.č. tvrdeći da je to to? Molim za pomoć kako dalje???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

U gruntovnici zatražite povijesni izvadak za čestice iz ugovora . Ako su čestice promijenile broj ,to je moglo biti spajanjem što se vidi u katastru u katastarskim elaboratima.

Vi u katastru zatražite kopiju katastarskog plana i na njemu trebaju biti čestice iz ugovora .Kopijom plana idite u gruntovnicu i zatražite povijesni izvadak tih čestica .

Dalje se može to riješiti kroz ispravni postupak .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani, molio bih Vaše mišljenje na gore spomenutu problematiku, naime nakon kupnje poljorivredng zemljiša predao sam zahtjev za izradu geodetskog elaborata z potrebe usklađenja kod ovlašenog geodeta. Dobio sam elaboat za potrebe usklađenja katastra s guntovnicom, te su predmetne katastarske čestice determinirane u grunovici pod drugim brojem što je u redu. Vlasnici koji se vode u grutovnici na toj čestici su pokojni otac i teta od čovjeka od kojeg sam kupio zemljište on je jedini nasljednik iza njih za što ima valjana rješenja o nasljeđivaju. Osim njega nema nikakvih nasljednika jer je on samac. Moje pitanje je da li se ja mogu na temelju kupoprodajnog ugovora, rješenj o stupanju u posjed i na temelju njegovih ugovora poslje oca i tete o nasljeđivanju u gruntovnici uknjižti kao novi vlasnik ili će trebat ići u ispravni potupak.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija