Jump to content

banka,ovrha,bjanko zaduznica


papillon928

Preporučene objave

Poštovani forumaši,

 

molim Vas za savjet u vezi sljedeće situacije:

 

Poduzeće je predalo bjanko zaduznicu banci da može dobiti poslovnu american karticu. Slijedom događaja poduzeće je ostalo duzno banci određeni iznos (cca 1000kn), bjanko zaduznica je na ime poduzeca. Kako poduzeće više nije u mogućnosti vratiti dug, banka je teretila fizičku osobu direktora (ujedno i vlasnika poduzeća) . Ako mi netko može objasniti zašto banka ima pravo teretiti fizičku osobu, tj. slati ovrhu na direktora? Korisnik kartice je poduzeće a ne fizička osoba.

 

Ne razumin odakle banci to pravo? Na temelju čega oni utužuju fizičku osobu (tj. direktora)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav svim forumašima, zovem se Ivan i novi sam na forumu. Imam pitanje u vezi naplate ovrhe od strane rba banke putem fine.

Danas mi se dogodilo sljedeće; imam auto kredit u rba i prošli mj. mi je bila aktivira zadužnica na cca. 1050kn, a rata je 2000kn. Tih 1050kn je dug koji mi se duže vrijeme vuće a 2000kn je redovito bilo naplaćivano uz dogovor svaki mj. Pošto se nisam mogao prošli mj. javiti na poziv aktivirana mi je zadužnica putem fine i spojila mi se sa novom ratom. Uz dogovor sa curama iz računovotstva u firmi uplatila mi je danas na kredit 3100kn, ali uplata bude vidljiva tek 11 ili12 u mj., tak je bila vidljiva svaka uplata do sad. Problem je u tome kaj mi je sjela plaća i fina ju je popapala, zval sam u rba i rečeno mi je da mogu bez problema u banci nakon vidljivih uplata podignuti preplaćen dio a sve skupa sa uplatom od strane firme i fine je skoro 2000kn preplata tak da nije malo, treba i živjeti do druge plaće, ali me mući onih 202kn koje si je fina uredno naplatila. Sa mojeg gledišta ja sam svoj dug prema rba riješio, mada će uplata biti vidljiv tek sutra, ali me zanima dali mogu tražiti od fine povrat tih 202kn pošto su si naplatili nešto kaj nije trebalo biti naplaćeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da je rba pustio zadužnicu, ali si je fina naplatila posao ovrhe 202kn jer mi je plača odmah bila vidljiva i pokupili su novce koje nisu trebali a uplata kredita od strane firme biće vidljiva tek sutra ili naj kasnije 12-oga. Zanima me dali mogu tražiti povrat tih 202 kn za njihovu uslugu pošto sam ja svoj dug prema rba teoretski riješil danas? Problem je u tome kaj cure prvo puštaju plaće i tek onda idu rješavat ostalo, kredite itd. i tu nastaje ta vremenska razlika od dan-dva do vidljive uplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija