Jump to content

Radno iskustvo u struci


maksimaks

Preporučene objave

Poštovani,

 

javio sam se nedavno na javni natječaj za ravnatelja ustanove tj. Zavoda, čiji je osnivač županija. Uvjeti su bili završeni preddiplomski i diplomski sveuč. studij zdravstvenog, pravnog ili ekonomskog usmjerenja i najmanje pet godina radnog iskustva u struci. Kako imam prvi uvjet - završen sve. dipl. studij iz područja ekonomije, te iskustvo od osam godina u ekonomskoj struci sa VŠS (visoku sam završio prije dvije godine), zanima me da li mi je molba osnovano odbijena?

 

Napominjem da je tekst natječaja bio "najmanje pet godina radnog iskustva u struci" a ne primjerice radno iskustvo na odgovarajućim poslovima ili slično, pa se tada to može referirati na Zak. o drž. slub. i namještenicima.

 

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni niste zadovoljili uvjete iz natječaja i molba je osnovano odbijena.

 

Hvala na brzom odgovoru, ali molio bih malo detaljniji odgovor. Naime, na internetu nisam uspio naći ni jednu odluku Upravnog suda po sličnom pitanju, samo po pitanju trajanja iskustva. Ali i te odluke u svom sadržaju prave razliku između teksta natječaja radno iskustvo i odgovarajuće radno iskustvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na uključenju na temu Bobo 3. Baš na tom tragu je moje pitanje.

 

1. Novi Zakon o državnim službenicima u članku 48. definira:" (4) U smislu ovoga Zakona radno iskustvo na odgovarajućim poslovima je radno iskustvo ostvareno u državnoj službi ili u radnom odnosu izvan državne službe u odgovarajućoj stručnoj spremi i struci."

 

Pošto je u mojem slučaju uvjet 5 godina radnog iskustva u struci, a ne " radno iskustvo na odgovarajućim poslovima", čini mi se da sam ovom odlukom oštećen, jer se negira moje iskustvo od 8 godina u ekonomskoj struci (sa VŠS).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za navedeni zakon (o drž. služb. i namještenicima) iz 2001, se spominje prestanak važenja nekih dijelova, nakon što stupi na snagu Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, koji izgleda, kao i Zakon o državnim službenicima u članku 48, sadrži (u čl. 13) samo definiciju za iskustvo na odgovarajućim poslovima, a ne spominje radni staž u struci . Možda je to definirano nekim drugim općim propisima... Kao da je netko uzeo veliku kuhaču i sve ispremješao... :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete pretraživati zakone koliko god želite, pogotovo one koje se uopće ne odnose na konkretnu situaciju jer postoji izgledna mogućnost da se ovdje primjenjuju odredbe Zakona o radu i sudske prakse vezane uz taj temeljni akt, a nikako ne Zakon kojeg ne znam iz kojeg razloga spominjete gore, no svejedno ako je uvjet taj koji je postavljen on nije ispunjen i ne vidim kako bi iz tog razloga mogli s uspjehom osporiti odluku tijela ili čelnika koji je odabrao drugog kandidata.

 

Probajte se pomiriti s tom činjenicom, a ako to ne možete angažirajte stručnu i ovlaštenu pravnu pomoć. Naravno da je ovdje svaki savjet i mišljenje dobrodošlo no pozivati se na odredbe Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i postupcima zapošljavanja u ustanovi u kojoj je osnivač jedinica lokalne uprave i samouprave je promašaj u pokušaju savjetovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

no pozivati se na odredbe Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i postupcima zapošljavanja u ustanovi u kojoj je osnivač jedinica lokalne uprave i samouprave je promašaj u pokušaju savjetovanja.

Ispričavam se na (lako moguće) pogrešci/promašaju, no nije mi jasna navedena misao...

 

Jedinice lokalne samouprave su općine i gradovi.

Jedinice područne (regionalne) samouprave su županije. (wikipedia)

 

Ako se radi o "ravnatelju ustanove tj. Zavoda, čiji je osnivač županija"

činilo se da bi to moglo imati veze.

 

Svejedno, hvala na upozorenju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Je, drugačije je ovo tumačenje od mog mišljenja kod kojeg ostajem u cijelosti bez obzira na navedeni tekst.

 

U ovakvim slučajevima jedno je ono što misli struka a nešto sasvim drugo je što je potrebno nekome da bi i na takav način ublažio kriterije za takvu vrstu radnog mjesta kako bi netko kome je ono obećano to mogao i ostvariti, naime ovdje govorimo o mjestu ravnatelja ustanove za kojeg i ptice na grani znaju na koji se način bira, pa se eto ponekad primjenjuje ovo što navodite, a ponekad ovo što muči primarnog postavljača posta no eto iz iskustva znam zbog čega je to tako, a i da to pitanje i ne postoji već bi se našlo nešto drugo, jel tako?.... Nažalost.

 

U svakom slučaju hvala na dostavljenoj informaciji za gornji slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija