Jump to content

ZK Izvadak - prvo se ne moze se izdati, pa je sad upisan pokojni vl.


anonimno

Preporučene objave

Prije par godina sam pokusao srediti ZK stanje oko parcele koji su moji starci kupili prije 50tak godina. Angazman odvjetinka je tada rezultirao zaključkom iz gruntovne da se ZK izvadak ne moze izdati zbog nečitkog i izblijedilog upisa u ZK ulošku.

Prije par tjedana provjeravao sam ponovo stanje u ZK (online) za tu česticu i bio je izvršen upis, ali na suprugu prodavatelja s kojim je moj stari potpisao kupoprodajni ugovor (sredinom 60tih prošlog stoljeća).

I prodavatelj i njegova supruga su sada pokojni, bez živih potomaka. Koji su mi opcije na raspolaganju, razmišljam da postoji i dio "krivice" za nastalo stanje i u samoj gruntovnoj koja sređuje nečitko stanje u ZK na način da vraća vlasništvo u stanje od prije 50tak godina.

Hvala na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da biste trebali tražiti pojedinačni ispravak zemljišne knjige zato što upisano stanje ne odgovara stvarnom stanju, priložiti ugovor, a vjerojatno i dokazati da su prodavatelji pokojni i bez nasljednika, dakle tražiti smrtovnicu kod matičnog ureda.

 

Međutim, ako se i ne vidi zapis u z.k., a upis je bio izvršen, kopija ugovora bi se morala nalaziti u zbirci isprava, isto tako i rješenje o upisu, a na osnovi toga rješenja bi se onda upis obnovio automatski. No, ako su knjige jako stare, možda preostaje samo prvo rješenje. Osobno sam svojevremeno dobio dokument (tj. ovjerenu kopiju) iz zbirke isprava iz 1945. godine u sasvim upotrebljivom stanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija