Jump to content

Parkirna kazna-pogrešno optužen


ursuss

Preporučene objave

Poštovani.

Nedavno sam dobila obavijest od Candor" doo Valpovo da su dostavili poduzeću Cornix-Grupa doo zahtjev za prisilnu naplatu radi parkiranja vozila u Valpovu,Vij,H,Republike 12.11.2014. godine,a da nisam za isto platila parkiranje. Naravno, iznenadilo me isto jer nisam niti bila tada,niti u zadnje vrijeme u Valpovu. Podatke o datumu i prekršaju sam dobila od poduzeće Cornix-grupa doo.

Nakon stotina telefonskih poziva, na koja mi iz Candor doo nisu dizali slušalicu- angažirala sam brata da osobno ode u istu firmu po "objašnjenja" gdje su istome rekli da se kazna mora platiti iako nisam dobila nikakvu obavijest. Nakon "objašnjavanja" i preterivanja isti su utvrdili da je moje vozilo BMW reg oznake OS144KH - kako stoji u zapisu njihovog operatera,a što nije točno jer se radi o Mercedesu- reg oznaka je točna(??????). Nakon konstatiranja pogreške ista osoba traži presliku prometne dozvole koju trebam donijeti u njihov ured kako bi stornirali prekršaj.

Sve navedeno meni stvara - ne mali materijalnio trošak- premda sam u Osijeku- 25 km od Valpova.

Moje pitanje glasi:- imaju li na to pravo i imam li ja onda pravo na naknadu troškova koje su mi oni prouzročili svojim aljkavim radom.

Nadalje..može li zakonodavac -ako čita ove redove- obavezati koncesionare da u današnje vrijeme tehnike i informatike imaju obavezu uslikavanja prekršitelja- a kako bi imali neoborivi dokaz, jer ovako - kako sada stoji- građani moraju dokazivati NEVINOST, a ne tužilac krivnju..nakaradno, samo valjda u nas ima nešto slično.:tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(??????). Nakon konstatiranja pogreške ista osoba traži presliku prometne dozvole koju trebam donijeti u njihov ured kako bi stornirali prekršaj.

:tikvan:

preslik ili prometnu dozvolu moraš dati samo policajcu na zahtjev.

prekršaj nisi počinila niti ga koncesionar a osebito " kupac" duga može stornirat.

prometna im treba da bi ispravili nedostatke.

 

ja bi čekao rješenje o ovrsi (ja sam Cordix grupi to i napravio).

pisao i poslao prigovor (po uputi o pravnom lijeku) i osporavao potraživanje u cijelosti.

pozvao se na promašenu aktivnu i pasivnu legitimaciju.

ukoliko rješenje o ovrsi pošalje javni bilježnik iz Valpova a vi ste iz Osijeka pozvao bi se na nenadležnost javnog bilježnika.

prije rasprave u nadležnom sud (Osijek) tražio bi dostavu potvrde o plaćanju ugovorene cijene za otkup duga (pismeno podneskom).

bilo bi poželjno da angažirate odvjetnika.

 

Ovršni zakon

Podnošenje prijedloga za ovrhu javnom bilježniku

Članak 279.

(1) Za određivanje ovrhe mjesno je nadležan javni bilježnik čije sjedište je u jedinici područne (regionalne) samouprave prebivališta ili sjedišta ovršenika.

(3) Ako prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave bude podnesen sudu umjesto javnom bilježniku, prema odredbi stavka 1. ovoga članka, sud će prijedlog odbaciti. Na isti način sud će postupiti ako je prijedlog iz stavka 1. ovoga članka podnesen mjesno nenadležnom javnom bilježniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija