PerHanson objavljeno: 26. siječanj 2015. Dijeli objavljeno: 26. siječanj 2015. Postovani, molim vas ako mi znate reci kakve su opcije u mom slucaju: brat i ja cemo na ostavinskoj od oca naslijediti stan. Stan je trenutno pod kreditom, ja zivim u tom stanu i dok je otac bio jos ziv, 2011 god sam digao kredit na sebe, otac je suduznik. Kredit je radi renovacije stana i iznos je 38 000 eura sve skupa. Stan je kompletno renoviran i prije je bio u derutnom stanju. Moje pitanje je sljedece: kako brat i ja dijelimo sada stan, buduci da sam ja ucestvovao u ovom kreditiranju i doprinjeo povecanju vrijednosti stana? Koje su sve opcije? Jeli on preuzima otplatu 50% kredita ukoliko nasljedjuje pola stana kao i ja? Ako ne jeli se postotak njegovog nasljedjenog dijela nekako umanjuje itd? Hvala unaprijed na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 26. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2015. Poslije smrti ostavitelja-osoba koja je doprinosila povećanju vrijednosti ostavine-ukoliko se ne postigne mirno rješenje s ostalim nasljednicima ima pravo dići tužbu i utvrditi vrijednost svog uloženog rada,no takvu činjenicu mora istaknuti u ostavinskom postupku.Jasno- ta uložena vrijednost ne ulazi u ostavinsku masu.Ona se oduzima od ukupne vrijednosti ostavine te preostala vrijednost ostavine se dijeli na sve nasljednike(vidi čl.75.ZN) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.