Jump to content

Prijava podnesena drzavnom odvjetnistvu...


ivano 32

Preporučene objave

Postovani ovim putem vam se obracam jel ne znam sta dalje...Ovako do prije par dana u nocnom klubu sam ulovlje sa nekakvim karticam u depu koji su navodno bilo otudene nekoj curi ,znam da ovo zvuci pomalo ludo jel ja neznam o cemu se radi bio sam sa prijateljima na rodendanu i malo sam vise popio tako da se nicega ne sjecam privela me policija i ujutro na ispitivanju mi rekla da su kod mene nadene kartice navodno osobna bankovna i neznam kaoje vec jel jednostavno nicega se nesjecam ....napuhao sam preko 2 promila . nikada nisam bio kaznjavan i tzo mi je prvo djelo . policajac mi je rekao da prijava ide drzavnom odvjetnistvu sumnjam da je vrijednost bila veca od 2000 kn ili ce to drzavno odvjetnistvo odlucit ...i sada sta da radim nisam od policije nikakav dokumenat dobio oni su u zapisnik uveli da se ja nesjecam nicega sta i je zalosno ali istinito. ako mi mozete ikako pomoci da mi obrazlozite sta me ceka posto mi je ovako nesto prvi puta i sta mi je ciniti ...unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Praksa pojedinih DO-a je različita u ovom slučaju, budući neka DO-a ovo tretiraju kao računalnu prijevaru, a druga kao krađu. Ako će se raditi o računalnoj prijevari, zapriječena kazna zatvora je od 6 mjeseci do 5 godina, a ukoliko se radi o krađi (osnovnom obliku), opet je zapriječena ista kazna.

 

Ukoliko vam je ovo prvo kazneno djelo, uz priznanje, kajanje i sve druge olakotne okolnosti kojih se možete sjetiti, proći ćete najvjerojatnije sa uvjetnom osudom ili radom za opće dobro, ovisi kakav će prijedlog sankcije DO tražiti. Zasada vam nema druge doli čekati poziv DO-a za prvim ispitivanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik kaznenjak neće škoditi. Ako smatrate da imate osnove da negirate krivnju. Iako, moram napomenuti kako obrana "ne sjećam se", pa čak i da je tako, ne drži vodu, budući su kartice nađene kod vas, a to onda treba objasniti. Vaš izbor.

 

Ponavljam, ako se radi o prvom djelu, praksa jeste da se ide sa uvjetnom ili radom za opće dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija