Jump to content

dovoljan vlastoručni potpis ili?


mumija1234

Preporučene objave

Poštovani, već 15 g živim u podstanarskom stanu u obiteljskoj kući, vlasnik s kim sam imao ugovor o najmu stana je umro prije par godina.Ugovor je bio ovjeren kod javnog bilježnik, a kako taj ugovor uskoro istječe a ja želim da se produži, dolazi mi do neke komplikacije. Naime, supruga od pokojnog gazde tvrdi da je ona nasljednik(prema raspravi,"mrtvine" na sudu) a to i potvrdjuje njezin stariji sin(45-ak g) dok njezin mlađi sin (40-ak g) tvrdi da svi imaju jednaka udjela u kući. Taj mlađi sin ne želi produžiti ugovor jer mu, navodno, treba stan u kojem živim sa svojom obitelji. Obzirom da je zdravstveno staje gazdarice malo ometa da ide sa mnom kod javnog bilježnika, obzirom da je ona mentalno sasvim kompetentna osoba, bi li sam njezin vlastoručni potpis na novom ugovoru a bez da se ovjeri kod javnog bilježnika imalo pravnu valjanost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ugovoru bi trebalo biti navedeno da se otkaz najma stana uručuje barem 30 dana prije istjeka ugovora o najmu.bez otkaza ugovora o najmu stana stan se iznajmljuje na sljedeće ugovoreno razdoblje (godina,dvije,pet ?)

tražite od mlađeg sina vlasničko list u kom se vidi da je suvlasnik stana. ili to provjero na internetu e-izvadak.

jedan suvlasnik(bez ostalih suvlasnika) nemože otkazati najam stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nešto mi u Vašem odgovoru nije jasno. Naime, i da budem konkretniji, ugovor se istječe 31.10.2015, u njemu je naveden da se ugovor otkazuje u slučaju "da se najam ne plati 2 mjeseca za redom ili u slučaju da se kasni sa plačanjem 2 mjeseca za redom" jer je navedeno da se najam plača do 15-g u mjesecu. To je sve što je spomenuto u vezi otkaza.Sad, iz Vašeg odgovora, da li shvaćam da, ipak, produženje takvog ugovora tj.0d 31.10.2015 nije potrebno ili sam krivo shvatio...? Drugo, ako je, pak, potrebno produžiti ugovor (mlađi sin uopće nema suvlasnički list) a gazdarica je jedini nasljednik, da li je njezin vlastoručni potpis na novom produženom ugovoru dovoljan i pravnovaljan BEZ da se ugovor ovjeri kod javnog bilježnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija