Jump to content

molim pomoć - darovani novac


svemebeje

Preporučene objave

Najkraće moguće...Jedan postariji prijatelj mi je kroz cca godinu dana dao/darovao desetke tisuća kuna,znači iz ruke u ruku bez ikakvih ugovora,u znakpaznje kako on veli i kao pomoć s obzirom da smo oboje nezaposleni duže vrijeme(supruga i ja).Zauzvrat nikad nije tražio ništa,posjećivali smo se i družli.E sad slijedi situacija...Naime,on se razbolio i tu se pojavljuje njegova rodakinja koju je opunomocio da nakon njegove smrti raspolaže njegovom imovinom koja sada priprema tužbu protiv mene,nakon uvida u njegove račune i stvari,pretpostavljam kakvu...

 

Moje pitanje je što mi je činiti uslijedi li tužba za povratom darovanog novca odnosno da li su pisma koja sam dobivao s njegove strane kakav dokaz ičega na sudu? Pisma su pisana kao cestitke za raznorazne datume,čak je u pojedinima navedena cifra kao dar za ovo ili ono.

 

Dođe li do suda,kakve su moje šanse s obzirom da bi se moglo ići na obmanjivanje starca,prevaru i do. što je daleko od istine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po ovome, jedino što bi rođakinja od vašeg darovatelja mogla napraviti je ići u opoziv darovanja, a za što treba imati i dokazati opravdane razloge, propisane ZOO-om. Pisma su vam ujedno i dokaz da se radi o darovanju, ne zajmu, i stoga ih čuvajte, za slučaj da sve završi na sudu.

 

Eventualna druga varijanta da bi išla u utvrđivanje ništetnosti darovanja (ili pobojnosti), ali i za to mora dokazati jasne razloge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija