Jump to content

Kupovina preko interneta


Cules8

Preporučene objave

Poštovani, imam jedno pitanje.

 

Preko web shopa sam naručio proizvod, po jako povoljnoj cijeni ( očito je bila greška na stranici jer je cijena bila bar 2000kn povoljnija nego što proizvod vrijedi). Sljedeći dan su objavili da artikl nije više dostupan. Internet plaćanje sam obavio putem kreditne kartice, te sam na mail dobio potvrdu da je narudžba zaprimljena te da je proizvod poslan distributeru. Sljedeći dan dobivam mail od trgovine kako je bila greška u cijeni, te da nije moguće da prodaju proizvod po tako niskoj cijeni i kao da proizvod zapravo još nije dostupan te će pristići za par dana/tjedana, te ukoliko sam zainteresiran da ga mogu kupiti po toj puno skupljoj cijeni kada proizvod bude dostupan. Da li po zakonu oni meni moraju isporučiti naručeni proizvod bez obzira po kojoj sam ja cijeni to kupio ili imaju pravo otkazati narudžbu bez mog prethodnog pristanka? Pod njihovim uvjetima kupnje stoji:

 

" Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu."

 

Ako se ja ne varam kada sam ja dobio mail potvrde narudžbe to znači da sam potpisao ugovor s njima, te mi je trgovina dužna isporučiti navedeni proizvod po cijeni koju sam platio preko web shopa?

 

zahvaljujem se na odgovoru,

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

- Pošaljete pisani prigovor trgovcu u kojem tražite ispunjenje kupoprodajnog ugovora i roka isporuke prema Zakonu o zaštiti potrošača čl. 43(1) i 44(1)

 

Oni odgovore da se radi o očitoj greški i da nisu u mogućnosti to odobriti, ili da jesu (nikad se ne zna).

 

 

- Nakon toga možete to proslijediti dalje na ADR (dispute resolution), i oni vjerojatno kažu/presude da se radi o očitoj greški.

 

 

UK: Myth 5 - 'The price tag was wrong, but the retailer has to honour it'

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija