Jump to content

Porez na promet nekretnine - nepoznanica


bluesplit

Preporučene objave

Poštovani molio bi nekog da mi pokuša objasniti slijedeću situaciju. 2012 kupio sam novu nekretninu od 50m2 - novogradnja tako da je ista kupljena preko firme koja je gradila zgradu dakle plaćen je PDV. Nedugo sam dobio rješenje od Porezne za plaćenje poreza na dio zemljišta gdje je stan..bla bla tako nešto. Doznavši da bi mogao biti oslobođen tog poreza pošto mi je prva nekretnina a supruga i dijete kao i ja nemam nikavu nekretninu na sebi. Počeo sam prikupljati sve potrebne papire i sve je bilo čisto jedini problem zbog kojeg su mi odbili žalbu jest to što nisam to napravio u žalbenom roku (u to vrijeme nism ni bio upoznat sa tom pogodnošću): naravno natezao sam se sa njima godinama po sudu i na kraju izgubio spor, platio sa kamatama sudski troškovi itd.

U međuvremenu sam se rastavio i živim sam te sam upravo u fazi kupovanja nekretnine od 62m2 od fizičke osobe.

Da li imam šanse biti oslobođen dijela poreza na tu nekretninu ? Iapk sam platio porez na nekretninu prije samo zato šti nisam u žalbenom roku predao sve papire.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija