Jump to content

Potvrda o nekažnjavanju???


anonimno

Preporučene objave

Koliko dugo stoji u toj potvrdi činjenica da je čovjek prije 3 godine "pao s malo trave". Kazneni postupak je okoncan i čovjek je platio manju kaznu i dobio 2 godine uvjetno, no zanima me da li ti cijeli život piše u tom dokumentu da si "kriminalac"??? Danas svaki poslodavac traži taj papir, pa je bitno... Thanx!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo su ti odredbe iz ZKP-a. nadam se da će ti pomoći

Članak 492.

(1) Kad po zakonu rehabilitacija nastupa protekom određenog vremena i uz uvjet da osuđenik u tom vremenu ne počini novo kazneno djelo, rješenje o rehabilitaciji donosi po službenoj dužnosti tijelo nadležno za vođenje kaznene evidencije.

(2) Prije donošenja rješenja o rehabilitaciji obavit će se potrebna provjeravanja, a osobito će se prikupiti podaci o tome je li protiv osuđenika u tijeku kazneni postupak za kakvo novo kazneno djelo počinjeno prije proteka roka propisanog za brisanje osude. Ako je kazneni postupak u tijeku prekinut će se postupak za donošenje odluke o rehabilitaciji.

(3) Podaci o kaznenom djelu za koje je nastupila rehabilitacija ne mogu se davati nikome na uvid.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne brkajte..

jedno je potvrda o nekažnjavanju, drugo je izvadak iz kaznene evidencije sa podacima o osuđivanosti..

na ovaj izvadak iz KE odnose se odredbe Kaznenog zakona o rehabilitaciji kao i one tko ima i pod kojim uvjetima mogućnost uvida u te podatke..(čl.85, 86)

ova potvrda o nekažnjavanju se traži /prilaže prilikom javljanja na oglase/natječaje i ona sadrži samo podatak da li se protiv te osobe vodi kazneni postupak pred nadležnim sudom..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na ovaj izvadak iz KE odnose se odredbe Zakona o rehabilitaciji

 

(...)

 

 

ova potvrda o nekažnjavanju se traži /prilaže prilikom javljanja na oglase/natječaje i ona sadrži samo podatak da li se protiv te osobe vodi kazneni postupak

 

ili za konkretan upit: tzv "potvrda o nekaznjavanju" je vec u ovom trenutku cista, a izvadak iz ke ce biti cist 3 god nakon isteka roka kusnje (ovo 2 god je valjda rok kusnje)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u POTVRDI O NEKAZNJAVANJU vise ne pise nista o tom nemilom dogadaju??

 

ne pise.

 

I gdje to mogu tocno provjeriti? Na policiji?

 

ne moras provjeravati, onako je kako ti je receno.

 

policija ima vlastitu evidenciju i kako stvari sada stoje iz nje te nikada nece izbrisati, uz napomenu da policijska evidencija nije mjerodavna i sluzi iskljucivo kao svojevrsna pomoc istima u vlastitom radu.

 

pripaziti na cinjenicu da ti ke (jos uvijek) nije cista, da nemas (opet jos uvijek) pravo na direktni upit jesi li kaznjavan odgovoriti nijecno kao i da drzavna tijela imaju pravo uvida u ke i da to redovito cinie i to prvenstveno pravosudje, mup, morh, prosvjeta itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija