Jump to content

Kako dalje i sta poduzeti ??????????????


donmario

Preporučene objave

Zivimo u vanbracnoj zajednici vise od 12 godina a isto toliko smo 50/50 suvlasnici tvrtke.U kratko veza puca.Sad bi trebali to sve podijeliti na pola sto nije bas jednostavno.Tu ima nekretnina ,pokretnina ,lizinga kredita i dobiti jednostavno neznam kako to zapoceti.Mi se mozemo dogovarati kome sta od nekretnina ali sve je vise manje pod hipotekama itd.PITANJE tko to moze sve analizirati realno procijeniti itd.Koji je prvi korak koji moram uciniti? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jutro!

 

Ako je riječ o privatnoj tvrtki tada vjerojatno imate i knjigovođu koji, ako to nije u stanju sam, onda vam može preporučiti nekog financijskog stručnjaka da se u slučaju razvrgnuća suvlasništva barem približno zna koja je vrijednost nekretnina odn. pokretnina, kolika su vam potraživanja a kolika dugovanja, o kakvim se hipotekama radi za kredite koje biste onda mogli s bankama na neki način riješiti. Svakako morate znati što vas čeka i što preuzimate na sebe. Kažete da je dogovor moguć, to je prednost, tada možete kad imate pred sobom te podatke vidjeti što od toga možete preuzeti na sebe. Ja bih tako napravio i to bi mi bio prvi korak:jednostavno-procjena onoga čime raspolažemo i onoga što imamo plaćati ubuduće. Solucija dakako ima više. Pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Greška je učinjena u startu.Odmah se trebalo znati tko koliko ulaže ,čiji rad koliko vrijedi,čije je što.No to sada nije bitno.Iako vam veza puca mogli bi ostati dalje u poslovnim odnosima.Naravno ako sve to činite s razumom.Znači moja je vikendica,moram vratiti kredit,prodat ću ju i vratiti.Kao kod roditelja koji se rastanu i imaju dijete.Zajedno su u školi,na rođendanu,na god.(iako svaki ima svoju obitelj-svi su zajedno).Rijetko je to,ali vi kažete da se dogovarate i zato mi to sliči na ovaj slučaj.Trebate dobrog financijskog stručnjaka koji će vam sve to staviti na papir,procijeniti vrijednosti i vi se podijelite.I dugove naravno.A ako su nekretnine pod hipotekom opet su to vaše nekretnine.U čemu je problem?Nastavljate li dalje zajedno poslovati?A ako jedna strana ima više hipoteke prodajte nekretninu i skinite hipoteku.Djelujete razumno,no izgubili ste se.Ako vam je knjigovođa stručnjak i on to može.Sa srećom. :idea: :couple: :coffe: :clap: :clap:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija