Jump to content

Punomoć za upis u gruntovnicu


MLAJO

Preporučene objave

Danas sam bio na gruntovnici da upišem svoj suvlasnički dio od 7/10 stana u stambenoj zgradi , a ostale suvlasničke dijelove imaju moja tri brata svaki po 1/10.

Predao sam sve potrebne dokumente za upis i uplatio 250,00 kn. takse i ova referentica koja to zaprima mi govori da nije sigurna da će mi sudac odobriti moj upis u grutovnicu bez suglasnosti tj.upisa i ostalih suvlasnika(moje braće) ja sam otišao kod pravnice u gradsku upravu grada Crikvenica za stambenu djelatnost od kojih je moj pok.otac kupio stan 1989 god. i ona mi kaže da svatko može svoje suvlasništvo upisati samostalno za vlasnički list ili zajednički pa bi trošak takse bio manji.

 

Drugo pitanje vezano za to.

Ja sam jedino stanovao i sada stanujem u tom stanu a stan moram prodavati jer uzdržavam majku u domu za starije osobe u Rijeci i napokon imam kupca za stan ,dva brata slabijeg zdravlja žive u Rijeci čisto sumnjam da mogu i da hoće doći upisati svoj suvlasnički dio u Crikvenicu ,ja moram jer je to u mom hitnom interesu od njih dobiti svakog pojedinačno punomoć ili da li obojica mogu dati zajedničku punomoć što znači svakako izlazak javnog bilježnika kod njih što su mi dodatni troškovi.

Ako oni budu htjeli dati punomoć kakvu punomoć mi trebaju dati da bi bila pravovaljana za upis njihovih suvlasničkih dijelova u gruntovnici.Ispričavam se na dugom pitanju.

Unaprijed hvala i molim vas brzi odgovor ako je moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i ona mi kaže da svatko može svoje suvlasništvo upisati samostalno

Ispravno rečeno,budući da se sukladno članku 37.stavka 3.ZV.u pravnom prometu uzima da je idealni dio stvari samostalna stvar; sve što je određeno za stvari vrijedi i za idealne dijelove, ako nije što posebno propisano.

kakvu punomoć mi trebaju dati da bi bila pravovaljana za upis njihovih suvlasničkih dijelova u gruntovnici.

Punomoć kojom vas ovlaščuju da u njihovo ime nadležnom z.k.uredu podnesete prijedlog za upis prava su-vlasništva temeljem kupoprodajnog ugovora br.……….

p.s.da li ste vi proveli ostavinski postupak iza umrlog oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija