Jump to content

rad u inozemstvu - suglasnost oca


domi66

Preporučene objave

Pozdrav,

molim za pomoć...

Supruga je dobila posao u inozemstvu. Iz prošlog braka ima maloljetnu djecu koja prema odluci suda žive s njom tj.s nama, a otac uz plaćanje alimentacije ima i obavezu (mogućnost) viđanja djece (svaki drugi vikend, dan u tjednu...).

Bivši suprug u zadnje dvije godine niti se javlja djeci, niti ih viđa, niti dobrovoljno plaća alimentaciju (već ide obustava s primanja). Sve što god je moja supruga pokušala s njim dogovorit ili rješit na neki civilizirani način naišlo je na opstrukciju s njegove strane.

Poznavajući ga, sigurni smo da on neće dati pristanak da se djeca i mi selimo u drugu državu gdje je supruga dobila posao.

Što da radimo? Vremena imamo jako malo.

Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otici u nadlezni centar za socijalnu skrb, objasniti situaciju, zatraziti njihovu podrsku i eventualno pokrenuti sudski postupak za iseljenje s djecom bez suglasnosti oca ukoliko je isti ne zeli dati. Ukoliko je istina ovo sta ste napisali da ne vidja djecu mislim da na sudu necete imati problema sa dobijanjem dozvole ali ste isto tako napisali da vam se zuri a brzina naseg pravosudja i sudstva je nadaleko "poznata" pa bi vam to moglo predstavljati najveci problem. Ukoliko vam je supruga dobila dobro placen posao u inozemstvu i prihodi od alimentacije joj nece biti od zivotne vaznosti za djecu mozda bi najbolje i najbrze rjesenje bilo da kontaktira oca, trazi ga suglasnost a zauzvrat se ona slozi da on prestane placati alimentaciju i da ona njemu skine ovrhu sa racuna jer vjerojatno ni tom covjeku ne cvjetaju ruze i nije mu lako prezivjeti sa ovrsenim primanjima. Dogovor je uvijek najbolje rjesenje ako je moguc naravno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija