Jump to content

Laži


moni

Preporučene objave

Djeca(3 g i 7 g) su ostala živjeti kod majke,otac se iselio prije godinu dana.Stan u kojem je majka glasi na oca ,steko ga je prije braka ali je upisan u knjige 5 mj nakon braka.Majka je živjela u sobi kod neke bake prije braka(za vrijeme studiranja dok su hodali)

ali je bila prijavljena na adresu kod njegovih roditelja gdje je on živio sa njima.On je u to vrijeme kupio poslovni prostor(3 godine prije braka) koji je iznajmljivao i za vrijeme braka.Zadnjih godinu dana prije braka on je bio prijavljen naadresi stana a ona kod njegovih.On joj želi ostaviti stan(na tri djela njoj i djeci)ali ona želi pola stana i pola prostora.Da li ona ima pravo na to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bračna stečevina je sve ono što je stečeno od početka trajanja bračne zajednice pa do prestanka, tj. razvoda. U bračnu stečevinu NE ulazi ono što ste prije braka posjedovali vi ili vaš suprug. Znači, stan je bio u njegovom vlasništvu prije braka, a i poslovni prostor kupio je prije braka, dakle to nije bračna stečevina. Možete eventualno tražiti polovicu dobiti koja je stečena iznajmljivanjem poslovnog prostora ali ne i polovicu toga prostora niti stana. Mislim da je njegova ponuda u redu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li ja imam pravo na pola prostora ako kažem da sam živjela sa njim u vrijeme kada je prostor kupljen?Bila sam prijavljena kod njegovih?Da li to spada u predbračnu zajednicu?Da li ga mogu potraživati novce od iznajmljivanja prostora ako smo te novce zajedno koristili u vrijeme trajanja bračne zajednice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što si živjela s njim moraš onda i dokazivati. Ako si živjela s njim i on te još financirao prije braka pa sad još tražiš i to od prije,a čovjek ti lijepo nudi da sa vašom TVOJOM djecom podijeliš stan, onda mi stvarno nije jasno što je tebi uglavi, dali je to pokušaj dokazivanja nećega, tvojih "prava" inat ili što. Mislim da je njegova ponuda skroz ok i da bi bilo bolje da prihvatiš to nego da se vucaraš po sudovima a na kraju možda izvućeš ako se on zainati i kraći kraj.

Bilo je slućajeva kada su cure tražile podjelu imovine iz izvanbračne zajednice, ali budimo realni, mi nismo u americi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija