Jump to content

Nedovršeni i neizvedeni radovi kod kupnje novogradnje


Danijel Blažok

Preporučene objave

Poštovani,

 

Vlasnik sam stana u zgradi od 8 stanova. Zgrada je dobila Uporabnu dozvolu krajem 2014. godine. Kod kupnje stanova svi su stanovi bili u potpunosti završeni, no okoliš nije. Neki stanari su kupili stan od investitora (d.O.o.), ja nisam kupio stan direktno od investitora, već od vlasnice stana koja je ulagala u gradnju (imala je sporazumni ugovor sa investitorom). U kupoprodajnom ugovoru imam navedeno da investitor daje garancije na radove 2 godine i 10 na konstrukciju, no ne navodi se naziv investitora i on nije potpisao taj ugovor budući da nije prodavatelj.

 

1. Treba li tužiti samo tog glavnog investitora (tvrtku d.O.o.) ili i druge ulagače u gradnju zbog nedovršenih radova? U pitanju su i neki nedostaci koje treba ukloniti na zgrada a uočili smo ih tek kad smo započeli živjeti u zgradi. Npr. potrebno je promijeniti manji dio lima na krovu kako bi se uklonilo bučno kapanje za vrijeme otapanja snijega i kiše na ravni dio limenog krova niže etaže.

2. Koja je vjerojatnost u uspješan ishod tužbe? Tužili bi svi stanari zajedno. Po mojoj pretpostavci može ispasti šteta (iznos troškova radova) od 15.000 - 20.000 HRK.

 

Nedostaci su: nije asfaltiran nogostup (posebna mala čestica) koji se proteže ispred zgrade (vlasnik te čestice je i dalje investitor), 50 m2 betonske ograde je nedovršeno (fali završna obloga), vodomjerno okno se puni vodom -trebaju se brtviti otvori oko cijevi, nije posadio nikakvo raslinje a bilo je predviđeno glavnim projektom, nije osigurao kante za smeće i dovoljno poštanskih sandučića, nije zabrtvio prozore u stubištu...

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija