Jump to content

istek ugovora na određeno i ne iskorišteni godišnji


anonimno

Preporučene objave

Zaposlila sam se 11.08.2005. i do 31.08.2006. produžavali su mi ugovore bez odjave , te nakon 6.mj. ostvarila pravo na godišnji od 22 dana ( po kolektivnom ugovoru ) do isteka ugovora ( 31.08.2006 ) iskoristila sam 12 dana godišnjeg i ostalo je još 10 .

Poslodavac kaže da ću dobiti potvrdu o korištenju godišnjeg odmora te da će mi te dane priznat sljedeći poslodava ( kojeg ja još nemam ) u praksi je poznato da ako zaposlenik ima prekid radnog odnosa budući poslodavac ne priznaje godišnji odmor koji je zaposlenik stekao kod drugog poslodavca .

Strah me da ću ostati bez godišnjeg koji mi pripada jer po iskustvu znam da mi nakon mjesec dana ili više provedenih na zavodu za zapošljavanje nitko neće priznat tih 10 dana za koje sam ja rintala , a s obzirom da mi je posao potreban i samoj mi je neugodno pri sljedečem zaposlenju postavljat uvjet da mi se to prizna ( mislim nako mjesec dana prekida ) .

Na internetu sam našla slična pitanja sa savjetima u kojim kažu da poslodavac mora radniku omogućit korištenje godišnjeg odmora te ako nisu to omogučili dok je radnik bio u radnom odnosu , nakon isteka ugovora na određeno poslodavac može radniku produžit prijavu za onolko dana kolko je ostalo i normalno isplatit plaču koju bi inače dobi za korištenje godišnjeg odmora . Moj poslodavac kaže da su oni dužni nakon odjave uručit mi samo potvrdu o godišnjem i niš više.....a eto strah me da mi ona neće baš puno vredit .

Također poslodavac se izvlači time da po kolektivnom ugovoru GO koristi kolektivno i da mi zato nisu bili u mogučnosti ranije omogučiti korištenje tih dana. Htjela bi dodat da smo kolektivno bili na godišnjem ukupno 7 dana na prezalu iz 2005 u 2006 ali te dane smo " odradili " prekovremenim subotama tako da smatram da su mi dužni cjeli godišnji .....( jer neš sad kažu da imam samo pravo na pola za cjelo ovo vrjeme što sam kod njih )

 

Koje su mi opcije ?

 

Također me zanima kolki mi je rok za prijavu na zavod za zapošljavanje kako bi ostvarila pravo na novčanu naknadu i sve ostal ?

Naime poslodavac mi od 01.09.2006. još nije uručio radni knjižicu i papire .

 

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija