Jump to content

Ozljeda na radu, naknadna prijava


nizmic

Preporučene objave

Lijepi pozdrav! Doživio sam ozljedu na radu u trenutku kad nisam bio prijavljen. Poslodavac me prijavio isti dan kad je nastupila ozljeda, a objašnjenje je da sam došao na posao ozljeđen te sam pokušao raditi, ali nisam mogao nastaviti te sam nakon nekog vremena odveden k liječniku. S tim danom mi je otvoreno bolovanje koje traje 3 mjeseca. HZZO-u je naravno to sumnjvo te stalno istražuju, zovu na razgovore itd... Dali može komisija jednostavno zaključiti da to nije istina i da se ozljeda dogodila na poslu iako se držimo originalne priče? I koje su u tome slučaju posljedice po poslodavca i po radnika? Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa s obzirom da ste u "dilu" s Poslodavcem, zašto nama postavljate pitanje, za što i sami znate da je prekršaj. Najprije ste radili neprijavljeni, pa ste došli "ozljeđeni" na posao, a vjerovatno se i iz same ozljede dade zaključiti na koji je način nastala.

No, budući ste u dogovoru, moram Vam kazati da ćete na kraju ipak izvući deblji kraj, ili od HZZO, ili od Poslodavca, pa ćete na kraju samo lupati glavom o zid.

 

Ovo je ipak samo moje mišljenje, i nadam se da griješim (žao mi Vas je, jer ste ipak ozljeđeni, a uz to i na "putu za nigdje"), te da ćete se što prije oporaviti, HZZO prestati (pre)ispitivati činjenice (jer više neće biti (daljnje) oštećen), te da će Poslodavac znati cijeniti Vašu "lojalnost" u dogovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ovisno o poduzeću (tvrtki) u kojoj radite, možete dobiti odštetu i od Poslodavca, ukoliko je to ugovoreno Kolektivnim ugovorom, a ukoliko unutar tvrtke djeluje i sindikat, ukoliko ste njihov član, možete zatražiti (i dobiti) novčanu pomoć od njih. Negdje je to uvršteno Statutom.

Ukoliko radite kod privatnika, teško da nešto od gore spomenutog možete očekivati, ali zato možete potraživati odštetu od Croatia osiguranja, ALI tek po završetku liječenja, tj. kada se može utvrditi "trajni" invaliditet na određeni dio tijela. O visini Police, koju je Vaš Poslodavac sklopio s CO ovisit će i odštetni zahtjev.

Nemojte zaboraviti da se sa svakim osiguravajućim organizacijama dade pregovarati, pai o toj uspješnosti može ovisiti odštetni zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija