Jump to content

jednostavno zapleteno


anonimno

Preporučene objave

Prvo pitanje se radi o naknadno nađenoj imovini. Imovina je samo posjedovno na moju pokojnu majku. Sad slijedi postupak utuživanja jer je zemljišnoknjižno stanje u komi(dalmatinski otoci). Ima oko 15 parcela zemljišta koja su i posjedovno u dijelu. Dakle komplicirano čišćenje, odvjetnik po parceli traži oko 500€. Na jednom od zemljišta se nalazi i kuća građena bez dozvole naravno poslije 68 godine. Kuća je na tri čestice te sam izveo geodeta na teren , nakon čega slijedi utuživanje itd.

Ostavina nakon majke je na pet dijelova braće i sestara, od čega je jedna sestra umrla. Nakon njene smrti pola njene imovine je pripalo suprugu( s kojim je u braku bila jedva dve godine ) a pola nama braćama i sestrama. To nam u početku nije bilo jasno kako on može naslijediti nešto što nije uopće stekao a da ne pričamo da živi u kući mojih roditelja, a to smo ga do sada puštali jer nema kamo( možda). On je sad prepisao na sina svoju ostavinu od moje sestre- to sve skupa ispada jedna desetina svega-al su očito pohlepni.

Pa da se vratimo unazad- na ostavinskoj od moje majke upisana je jedan nevažna čestica tj z.u. broj .... , koji nema veze sa ovim gdje je kuća i zemljišta. Sad kad radimo naknadno pronađenu imovinu a budući je moja sestra mrtva na koga ide njen dio jer zakon kaže da nasljednik mora biti živ ; te dali možemo nešto napraviti da se gramzivi "zet" izbaci iz nasljedstva mojih roditelja . Oni ništa ne razumiju , vide kuću koja postoji i traže nekakvu isplatu ( užas) a da neznaju kolko vremena i novaca treba da bi se legaliziralo to sve .

Da li postoji neki način kako da izbacimo njega iz tog novog postupka jer kako sam razumio zakon kaže da se može pokrenuti nova rasprava ako je naknadno pronađena imovina veća, i dal nam se uopće isplati s tim zezati ili tražiti da nam daju izjavu da se odriču imovine ( neznam dal samo sinu ili i "zetu") .

Sve skupa toškovi će biti poveći a kuća je procjenjena na 25000€ , samo je pitanje kolko će oni tražiti.

Ako sve ovo ne prođe -jer mogu isplatiti prema nekoj zakonskoj odluci cifru koja odgovara stvarnom stanju a ne koju on bubne jer misli da tolko vrijedi .........

Ko sve ovo pročita , svaka mu čast!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija