Jump to content

Društveno vlasništvo? Problem!


Kalimero_91

Preporučene objave

Pozdrav! Nakon smrti strica, trebao bih naslijediti nekretninu, no tu dolazi do problema. Zemljište za koje sam mislio da je njegovo i koje je on posjedovao i koristio je u ZK razdijeljeno na 4 dijela, od kojih je on vlasnik 2 dijela, a dva dijela su bila društveno vlasništvo, a sada je vlasnik grad. Na prednja dva dijela se nalazi kuća sa tri stana i garaža sa ljetnom kuhinjom. Na prvom djelu kojeg je vlasnik grad po zk ulošku se nalazi prednji dio kuće odnosno prvi stan koji je stric kupio negdje oko 1970. od privatnih vlasnika, ali nigdje doma ne nalazim ugovor, te garaža sa ljetnom kuhinjom koju je on sagradio na temelju građevinske dozvole na društvenom vlasništvu. Drugi prednji dio je u njegovom vlasništvu po zk ulošku i na njemu se nalaze 2. stan koji je kupio od istog vlasnika kao i 1. stan, te 3. stan, odnosno 1/2 te parcele koju je kupio tek 2000. godine, a jedne polovine je bio vlasnik od 1970. Iza te dvije parcele je vrt koji je isto razdjeljen na 2 parcele od od kojih je jedne vlasnik on, a druge grad. Situacija je u slici na linku.

Molim vas ako netko zna što mi je činiti i kako razriješiti tu situaciju, gdje mogu do ugovora, kuća je u komadau, stanovi nisu etažirani.

 

280uy6o.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

do 1990. sve je bilo društveno vlasništvo. za života je trebao tražiti brisanje društvenog vlasništva. društveno vlasništvo nije automatizmom prešlo u vlasništvo grada.

izvadi vlasnički list. ako je stric bio posjednik (društveno vlasništvo sa pravom korištenja x ) on je i vlasnik. treba tražit brisanje društvenog vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Preko interneta gledam u zemljišnoknjižnom izvadku i vidim samo vlasnika, a to je grad. Jedino što imam je u papirima za građ. dozvolu za garažu gdje piše pod Ime vlasnika: Društveno vl., a pod Korisnik: stric. Nije mi baš sve najjasnije, u kojem dokumentu mogu vidjeti je li on posjednik i gdje bih mogao doći do ugovora između njega i prethodnog vlasnika? I kako se grad mogao upisati na cijeli prednji dio zajedno sa kućom u kojoj je on živio, na osnovu čega je on onda u njoj živio, a znam da ju je kupio... I u njegovom i gradskom zemljišnoknjižnom izvatku stoji da su vlasnici kuće br. xy, ne piše u kojem dijelu, a kuća bi skroz trebala biti na njemu. On je bio skoro nepismen čovjek pa mislim da je to razlog zašto ništa nije poduzeo.

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija