Jump to content

Problem s carinom


tincilinci98

Preporučene objave

Poštovani,

 

naručio sam nike tenisice s aliexpressa i po mom mišljenju to nisu potpuno originalne nike tenisice. U međuvremenu paket je zaustavljen na carini i sada mi oni žele naplatiti carinu poslali su mi neki papir u kojem bih ja njima trebao procijeniti cijenu tih svojih tenisica ili poslati račun, pa sam ja razmišljao da im pošaljem račun, ali ne znam gdje ću naći račun ako sam tenisice kupio na internetu. I ono što me najviše zanima hoće li oni mene tužiti možda zbog povreda intelektualnog vlasništva ako sam naručio patike koje nisu original. Te me još zanima kolika bi bila carina ako sam ja tenisice platio 24$, a kod nas u trgovini se ne mogu naći ispod 400HRK.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da je pošiljka izvan EU? Ne samo da će vam "odrapiti" carinu, već najvjerojatnije i PDV, pa će ceh biti k'o da ste kupili original. Kolika točno stopa, treba provjeriti u njihovu "katalogu".

 

Što se intelektualnog vlasništva tiče, ne vjerujem da će njima to biti interesantno, osim ako netko doista prodaje tenisice spomenute marke, iako se ne radi o njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija