Jump to content

posjedovno-vlasnička "zavrzlama"


django1

Preporučene objave

dobar dan,obzirom da sam u kako je u naslovu navedeno zavrzlami trebao bih pomoć.

Da bih izvršio upis poljoprivrednih parcela u arkod moram imati dokument kojim stječem pravo posjeda.Smrti djeda ostavinskom raspravom nasljedili su to moji strici i otac s kojima sam mislio potpisati ugovor o korištenju nekretnina.U katastru je još upisan pokojni djed.Da li je izvedivo napraviti ugovor o korištenju nekeretnina zemljišta sa nasljednicima i k tome priložiti rješenje o nasljeđivanju za upis zemljišta u arkod? smatram da bi se time utvrdio pravni slijed nasljeđivanja ,a time i posjeda.

Trebam napomenuti da u ruralnim selima dalmacije svatko je bio vlasnički upisan u dio.primjer vi obrađivajte gornji dio oranice ,a mi ćemo donji.

Katastar je to posjedovno razdvojio i zna se tko ima u posjedu određeni broj m2.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zato što je kažu tada bio rat i da im je dosta predmeta u zaostatku.eto da nisam otišao još bi to stalo u ladici.Djelatnica zemljišnika će provesti rješenje o nasljeđivanju.

Međutim mene muči sada jer mi na katastru tvrde da će kada dobiju predmet biti upisani i suvlasnici u posjedovni list.iako je sada razvojeno posjedovno između mog pokojnog djeda i njegovog brata. ja samo želim pravno koristiti ono što je pokojni djed ostavio svojim sinovima ,a oni će nadam se ugovor o korištenju meni ustupiti za legalan upis u arkod.upao sam u zavrzlamu jer mi na katstru govore da sam došao prije par godina to bi bilo lako jer sada po novome oni moraju upisati sve navedene suvlasnike i njihove nasljednike u posjedovni list.čINI MI SE DA DODATNO RASCJEPKAVAJU ZEMLJITE.bilo kakav savjet bi dobro došao

 

Ažurirano

 

rješenje o nasljeđivanju je iz 1991 god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jer sada po novome oni moraju upisati sve navedene suvlasnike i njihove nasljednike u posjedovni list

Ispravno kažu,vidi post br.7 u temi pod linkom http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/82431-Promjena-posjednika-u-katastru

nevidim šta je problem da se nasljednici po rješenju o nasljeđivanju upišu u katastar,a nakon toga s njima riješite taj problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija