Jump to content

Troskovi prijevoza - misljenje porezne protivno razumu?


jacob

Preporučene objave

d.O.o. ima urede u Krasici (mjesto kraj Rijeke) do koje vodi jedino gradski autobus Autotroleja. No, dvoje djelatnika firme zivi istocnije od Rijeke (Novi Vinodolski) do kojeg postoji iskljucivo medjugradski (zupanijski) prijevoz Autotransa.

 

S obzirom da prije centra grada Rijeke ne postoji tocka u kojoj se susrecu dvije autobusne linije (zupanijska i gradska), logicno je da djelatnik putuje od Novog Vinodolskog do Rijeke, te onda presjeda u drugi autobus i ide do ureda.

 

Problem je sto iz racunovodstva tvrde da po misljenju porezne uprave nije dozvoljeno tako nesto, s obzirom da je Krasica takodjer istocnije od Rijeke (mada ne na istom pravcu), te tvrde da bi se za putne troskove mogao isplacivati samo iznos Novi Vinodolski-Krasica, ma da ta linija ne postoji, niti nesto slicno tome, te samim time nije moguce dobiti taj iznos)?!

 

Zupanijski autobus prolazi nekih 2km dalje od ureda, ali izmedju te prometnice i samog mjesta Krasica ne postoji NIKAKAV put (osim obilazno od 6-7km), te se radi o strmom usponu od cca 300m (autobus ide uz more, Krasica je na vrh brda) - da li je stvarno tako da se onemoguci radnika da dodje normalno na posao jer je to "potencijalno sumnjiv posao" ili ta uputa porezne uprave u ovakvim slucajevima ne igra ulogu jer druga opcija - ne postoji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija