Jump to content

Nasa susjeda


Rijeka Pgz

Preporučene objave

Postovani, puno bi mi znacilo kada biste mi komentirali i dali savjet ili misljenje na nasu situaciju u zgradi.

 

Decko i ja smo prije cca 2 mjeseca uselili u stambenu zgradu u stan mog tate. Svi bivsi podstanari su nam rekli kako su svi susjedi u zgradi u redu osim gospođe u stanu ispod nas. Rekli su kako bi im na vrata jer im je primjerice pao noz na pod i sl. Decko i ja radimo u skoli i vise nas nema doma nego sto smo tamo. Prijatelji bi nam dosli na kavu no sinoc smo pozvali kolege da dodju do nas i iskreno znala sam da bi tu isfrustrirana gospodja mogla naci svoju dusevnu hranu. U stanu nas je bilo 8, glazba je bila iskljucivo pozadinska (veoma tiha), svi smo sjedili, razgovarali i smijali se (u granicama dobrog ukusa i umjerenih decibela) sa eventualnim izlascima na balkon jer su neki gosti pusili. Oko 00h eto zvona i na vratima policija. Ja sam imala monolog od nekoliko minuta i sve prijasnje dogadjaje (bivsih stanara) ispricala policajcima kojima je bilo neugodno jer su i sami bili u stanu ispod i rekli da se cuje "pricanje" no nista drugo. Otisli su i nije bilo prijave.

 

Ja sam ujutro otisla kod susjede da joj kazem kako cu ju po savjetu prijaviti za maltretiranje međutim sve je na kraju preraslo u kratku viku između mene i nje. Tu sam pogrijesila, nisam smjela to dospustiti, trebala sam otici...

 

No da zavrsim, meni nilad policija na vratima nije bila i to mi je strasan sok! Gospodja je prijetila da ce mi opet zvat policiju i ja sam trenutno veoma potresena. Ne zelim se baviti glupostima no ne zelim ni zivjeti u starackom domu. Niti jedan drugi susjed se nikada pa ni sada nije na nista bunio jer nema ni razloga; samo doticna ispod. Mozete li mi dati savjet kako se postaviti i na koji nacin dalje postupati? Strah me je bilo kakve njene izmisljene prijave jer cu izgubiti posao ukoliko ikakvu prijavu podnese. Molim vas, pomozite nam.

 

Unaprijed zahvaljujem.

uređeno: od Rijeka Pgz
Wrong statement
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Riječanko moja, da je tako lako, ne bi bilo ni problema nikad.

 

Vaš problem je nažalost više ljudske naravi doli one pravne. Imate "pacijenta" za susjedu i nažalost, sa tim ćete naučiti živjeti ili ćete potražiti sreću drugdje. Policajci su ispravno odlučili, jer nije bilo osnove za njihovo postupanje, ali ukoliko je ona vama "najavila" ponovno zvanje policije, to će se i događati, pa će doći bezveze i isto tako otići. Problem doduše vidim, a poznavajući i mentalitet vaše susjede, što će ona vjerojatno početi gradirati svoje prijave i na kraju vas početi i kazneno prijavljivati, a to bogme nisu bezazlene stvari, čak i kad su lažne. Pogotovo jer radite na radnom mjestu gdje bi vas takva prijava mogla stajati i posla.

 

Stoga, radi vas samih, NIKADA više nemojte odlaziti k njoj niti komunicirati s njom, jer će ona naći način da to iskoristi protiv vas. Za zvanje policije joj ne možete ništa, jer to je njeno pravo, a na kraju krajeva, u slučaju opetovanog zvanja, ovisit će i o strpljenju samih policajaca. Jedina solucija koju teoretski imate na dispoziciji je ona o isključenju suvlasnika iz same zajednice, bilo po osnovi čl. 98. ili 99. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Ali, to nije baš tako jednostavan postupak, kakvim će vam se činiti kada pročitate citirane članke.

 

Nažalost, nisam vas previše utješio, a ako netko smatra da ovdje postoji jednostavno zakonsko rješenje, neka me slobodno demantira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav. Da, nije neka utjeha, ali slazem se sa savjetom; vise necu osobno kontaktirati sa gospođom jer iz toga ocito nista dobrog nece izaci. Nastaviti cemo zivjeti svoj zivot kao i do sada i nadati se da ce susjeda naci neku srecu koja ce ju malo preokupirati jer mislim da je sama i ocito duboko nesretna pa se na ovaj nacin osjeca bitnom. Malo sam istrazila i prije zakon koji navodite, ali ne zelim se upustati u takve stvari, nadam se da se ni necu morati.

 

Hvala jos jednom i pozdrav. Mozda ce sve biti ok pa vise necu morati traziti savjet na ovom portalu :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija