Jump to content

Neriješeno nasljedstvo


Dada xyz

Preporučene objave

Bakin brat je nasljedio dio kuće ( prije 40 godina) , nakon smrti upisani su vlasnici 2 sina i bakina šogorica. Ostali vlasnici su moja mama i njene sestre . 1 sin od bakinog brata je umro prije majke(1992) ( ima suprugu i posvojenog sina) a drugi nakon majke (1998) i ima suprugu i 1 sina. Tu više nitko nije te dijelove prijavljivao za nasljedstvo iako su znali . Moja mama i sestre žive u toj kući i ulažu sve te godine u nju. Imate kakav savjet, imaju li pravo sudskim putem tražiti te dijelove jer ih vlasnici ne potražuju i ne ulažu u kuću već više od 40 godina..?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Automatizmom do preostalih suvlasničkih dijelova nećete moći. Možete pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice, u kojem ukoliko vaša majka i sestre imaju najmanje 9/10 suvlasničkog udjela, imaju pravo isplatiti preostale suvlasnike. Ako nemaju takav suvlasnički udio, onda prvo vrijedi dogovor, a ako ga nema, tada pravila koja zakon određuje (geometrijska dioba ili prodaja).

 

No, u svakom slučaju morat ćete to rješavati sa nasljednicima preostalih upisanih suvlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija