Jump to content

Obrt u Hr + rad u njemčkoj, kako najbolje uskladiti


jim

Preporučene objave

Trenutno radim u državnoj firmi i imam obrt, izvan sustava PDV-a, promet zanemariv, dakle paušalni porez koji dobivam natrag u poreznoj prijavi, stoga nemam obavezu plaćanja mirovinskog i zdravstvenog za sebe preko obrta (jer već to plaća moja firma iz mog os. dohotka).

Nova situacija bi bila da zbog posla pronađenog u inozemstvu (Njemačka), ovaj posao u drž. firmi stavljam na "neplaćeni", na rok koji mi dopuste (očekujem do godinu dana).

Pitanje je dali kad to učinim onda moram početi plaćati mir. i zdravst. za obrt u Hr., iako ću naravno plaćati to sve u Njemačkoj firmi, kao što sam u našoj dok sam u njoj radio?

Iako znam da ovdje nije mjesto za pitanja o njemačkom pravu i slično, možda bi mi netko mogao reći dali bi i kako taj obrt u Hr, ako ostane otvoren utjecao na moj posao u Njem. tj. dali bi tamo prava i obaveze bila ista za mene, bez obzira imam li ja obrt u Hr ili nemam?

Puno je pitanja, al se nadam da će se pronaći netko tko zna bar dio od svega ovog pa da će mi pomoći savjetom. Unaprijed mu zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija