Jump to content

Novo otvoreni jdoo, faktura u USA, PDV da ili ne


theone321

Preporučene objave

Postovanje,

 

bio bih zahvalan na savjetu za sljedecu situaciju.

 

Bavim se programiranjm i odlucio sam osnovati jdoo kako bih naplatio svoje usluge. Klijent se nalazi u USA i dogovorili samo se generalno za fixni mjesecni iznos.

 

Svi papiri za jdoo ce stici danas/sutra ali ja nisam siguran da li da udjem u PDV i kako da fakturiram usluge. Vezano za PDV racunam da cu u sljedecih pola godine imati nesto ulaganja u firmu tako da nisam siguran da li mi je pametno odmah uci u PDV kako bih trazio povrat poreza na ta ulaganja.

 

Sam cu sebi placati/zaposliti se i placati doprinose i placu i iste firme.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Savjetovao bi vam da ne ulazite u pdv sve dok zakonski ne budete morali (više od 230.000 kn godišnjeg prometa) Razloga je više. Ako vam je klijent u USA, vi pdv od njega ionako ne naplaćujete, pa ne možete ni tražiti njegov povrat. Nadalje, ako su vam klijenti privatne osobe ili poduzeća koja nisu u pdv, u startu ste 25% skuplji nego da niste u sustavu pdv-a. Nadalje, knjigovodstvo i administracija je jednostavnija.

 

Ako pružate usluge i od toga sebi isplaćujete plaću, zapravo rijetko kad uspijete povratiti značajniji iznos pdv-a u odnosu na onaj koji ste naplatili od klijenata, da bi vam to bilo isplativo (iskustveno ako i 10tak%), jer vam glavnina prihoda ne ide na nabavku sredstava i materijala, već na isplatu plaća. Stoga, poslužite se mogućnošću koja vam je pružena i ostanite izvan pdv-a dok možete. U pdv možete odlučiti uvijek ući, a jednom kad ste unutra iz njega je vrlo teško izaći.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija