Jump to content

kaznena evidencija


maria0308

Preporučene objave

jednom kad nastupi rehabilitacija i kad se brisu podatci iz KE, da li se to stvarno brise ili su te informacije jos uvijek nekako dostupne? zanima me najvise da li bi strana drazava (izvan EU) mogla doc do tih podataka i dokazati da je osoba bila kaznjavana ili se ta osob nakon rehabilitacije stvarno smatra kao da nikad nije bila kaznjavana, kako pise u zakonu.

 

zanima me zato sto neke drzave imaju duze rokove za rehabilitaciju, pa ako vide da je tebi proslo napr. 5 god. od izdrzane kazne, a njima zakon pise da treba proci 10 god. onda po njima nisi "cist", makar u hrvatskoj jesi.

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam sigurna kakve bi to bile sigurnosne provjere…drzava zahtjeva samo potvrdu o nekaznjavanju i valjda neki izvadak iz KE (ne znam kako se to tocno zove). ako je tu sve cisto ne vjerujem da bi ista drugo trazili, ali u slucaju da idu jos provjeravati da li bi se sta vidjelo? ne znam uopce kako bi isli provjeravati ali recimo da kontaktiraju ministarstvo pravosuda ili MUP ili ne znam koga. ne znam da li uopce imaju pravo traziti podatke bez da osoba to odobri...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija