Jump to content

Ugovor o kupoprodaji nekretnine+dosmrtno uzdržavanje


MioZg

Preporučene objave

Poštovani molim pomoć! S majkom sam 2012. godine sklopio dva ugovora za dvije nekretnine. Jedan kupoprodajni i jedan o dosmrtnom uzdržavanju. Kupoprodajni se odnosi na kuću (napravljen radi moje porezne olakšice),a dosmrtnim uzdržavanjem se obuhvatila vikendica. Kupoprodajni ugovor nisam ispunio u cijelosti platio sam 1/3. no, u dogovoru s majkom dogovorili smo se da ću joj kupit stan (55m2), adaptirati ga i dati pravo osobne služnosti koji koristi isključivo ona i nitko više. Dali se može preostali dio (2/3) "nezatvorene" kupoprodajne cijene integrirati u ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, tj. dali bi trebali aneksirati oba ugovora??? Kako riješiti ovu situaciju??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem, to me mučilo!!! Kuća je procijenjena na 310 000kn (od strane porezne),a kupljena je (sukladno kupoprodajnom) za 250 000 isplačeno 90000, stan se procijenjuje na 500 000 i koristit će ga samo moja majka. E sad dali je pravo osobne služnosti naplativo, tj. s moje strane imamo doplatu za kupnju stana od 250000. Kužite?? Kupuje joj se stan i adaptira s doživotnim pravom osobne služnost, tj plodouživanja. Anaks bi trebao ići da se mjenja članak o isplati cijene i zamjenjuje osobnom služnosti na novim stanom...!! Zeznuto no mora biti moguće?? Što kažete!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija