Jump to content

Zakup poljoprivrednog zemljišta


Birdy

Preporučene objave

Nadam se da sam dobro smjestila temu, ako nisam slobodno prebacite gdje treba.

 

Tata bi dao sve svoje poljoprivredno zemljište u zakup, osim toga na kojem je vlasnik u cijelosti, obrađuje i manji dio zemljišta u kojem ima udio vlasništva, mislim oko 90/240. Radi se o zemljištu na kojem osim njega različite udjele vlasništva ima još 16 osoba. Do sada, dio njih je već umrlo, dio je negdje u inozemstvu i ne znamo tko su, a u zemljišnim knjigama još uvijek stoji prijašnja vlasnica, tatina tetka kao 1/1. Ostavina je provedena i ima rješenje suda, ali nikada se nitko od njih nije uknjižio u zk kao vlasnik.

 

Nitko se nikada nije ni budio što tata obrađuje zemlju, do prošle godine tu zemlju tata nije prijavljivao za poticaj, ali mu je gospođa koja tamo radi rekla da bez problema može, ako ovjeri rješenje suda kojima se svi oni utvrđuju kao nasljednici i donese, tako da je od ove godine dobio poticaj i za tu zemlju, ali je ona nekako kod njih označena pod zvjezdicom, što god to tako kod njih značilo.

 

Pitanje: na koji način pravno i brzo riješiti situaciju, da čovjek koji bi zakupio ostalu tatinu zemlju, može i ovu na kojoj ima više vlasnika slobodno i obrađivati i dobiti poticaj na nju?

 

Hvala svima koji pomognu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija