Jump to content

Traženje isplate iz nekretnine


kristina_02

Preporučene objave

Ukratko, roditelji su nakon sklapanja braka napravili kuću koja je bila samo djelomično uređena u kojoj smo živjeli do 89 kada je tata od firme dobio stan na rok otplate od 30 godina. tada se selimo u stan, a u kući smo boravili preko vikenda i nije bila u potpunosti uređena.

 

Prije same rastave 2004. mama je naslijedila zemlju. Budući da je rastava protekla poprilično žustro, dogovor je bio da se stan prepiše na mene, a kuća na sestru s time da tata ima pravo doživotnog boravka. Mama je ostala živjeti samnom iako nije stajala klauzula o doživotnom boravku.

 

Mama je prodala nasljeđenu zemlju i kupila stan te od 2009.g. više ne živi samnom.

 

U moj stan ulagali su i tata i mama za vrijeme braka, s time da od kad se tata odselio u kuću koju je u međuvremenu uredio. U stanu smo živjele mama i ja jer se sestra udala.

 

Jedno vrijeme mama nije ni dobivala plaću te sam nas ja financirala uz pomoć student servisa. Tata je za vrijeme mog školovanja davao 600 kn prema usmenom dogovoru.

 

Sada mi mama prijeti da je moram isplatiti iz stana na način da joj dam za dio namještaja koji je navodno ona platila u cijelosti jer sam ga ja nakon preuređenja stana dala sestri i tati. Traži i djelomičnu isplatu pvc prozora i parketa za koji ne postoji račun, međutim kako je to bio stari namještaj ne postoje više računi. Budući da je prošao rok od 5 godina od kada nije u istom kućanstvu, ima li pravo na ikakvu isplatu te pravo na dio stana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da je prošao rok od 5 godina od kada nije u istom kućanstvu, ima li pravo na ikakvu isplatu te pravo na dio stana?

 

dragovoljno je ulagala u stan. živila je u istom stanu i svojom voljom je odselila.

ako smatra da ima pravo na povrat uloženog (ako ima račune i dokaze) uputi je da tužbom traži svoje pravo. obziriom na shvaćanje Vrhovnog suda RH od povrata ništa. dragovoljno je ulagala u stani izašla iz stana.

 

Vrhovni sud RH Broj: Rev 580/07-2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija