Jump to content

Zaštita djece od fizičkog nasilja sa strane očuha


tata88

Preporučene objave

Molim stručni savjet.

Suprotno privremenoj sudskoj mjeri da moja malodobna djeca, kćeri (7 i 13 god) žive sa mnom i unatoč dvije kaznene prijave: protiv majke (za zanemarivanje) podnesenom od strane Czss, te drugoj, protiv njezinog supružnika (za fizičko nasilje nad mojom djecom) podnesenom od strane policije, koje su u Državnom odvjetništvu, socijalna radnica u Czss smatra da sestre trebaju živjeti razdvojeno.Mlađa kod menea a starija kćer kod majke, gdje su obje djevojčice zlostavljanje što je eklatantno dokazano obradom i nalazom Poliklinike za zaštitu djece u Đorđićevoj. To što sestre ne mogu komunicirati, jer im on brani, što će se rijetko viđati, što opet može doći do nasilja nad mojom starijom kćeri, Czss uopće nije briga a na sudkom ročištu koje imam u srijedu, opet će Czss predlagati sudu da starija djevojčica ostane živjeti kod majke.Tako su mi u Czss rekli.

 

Što da uradim Centru za socijalnu skrb kojem dvije kaznene prijave protiv majke i njenog supružnika te nalaz Poliklinike o fizičkom zlostavljanju djece od majčinoga supružnika nisu dovoljni da na sudu ima stav da moje kćeri trebaju živjeti zajedno kod mene???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vasa starija kcer (13 god ) je zakonski dovoljno stara da CZSS i sud prihvate njezinu odluku s kojim roditeljem zeli zivjeti. Ako je ona tijekom obaveznog razgovora sa djelatnicima centra izrazila zelju da zivi s majkom, malo toga vi tu mozete napraviti.....sud moze a i ne mora prihvatiti misljenje centra....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud je do sad uvijek prihvatio stav CZSS. Kćer je prije dvije godine, zbog nasilja, pobjegla od majke i došla živjeti sa mnom i tu živjela do prošlog tjedna.Ne želim da ju CZSS nasilno vraća a niti ću to ja raditi.Poštujem njenu trenutnu želju, da živi s majkom.Nemam problem s tim. No želim da CZSS postupi sukladno obiteljskom zakonu, po kojem je CZSS dužan zaštiti dijete od nasilja i nasilnika.Svojom odlukom da dijete treba tamo živjeti podržava nasilje i kazuje nasilniku da smije i dalje činiti nasilje, pa će on to i činiti.Čemu onda njihova i policijska kaznena prijava, čemu mišljenje Poliklinike, čemu onda sud i obiteljski zakon.Svi se igraju zakona, kunu se u zaštitu prava djece, a djetetova sigurnost i zaštita im je na zadnjem mjestu.Sve jasno. Pametnom dosta.Tata zaštiti svoje dijete. Zakoni i institucije su ionako rađeni da zaštite majke a ne djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suprotno privremenoj sudskoj mjeri da moja malodobna djeca, kćeri (7 i 13 god) žive sa mnom i unatoč dvije kaznene prijave:

 

Imate privremenu mjeru da djeca žive kod vas.

Ta mjera je određena vrlo vjerojatno zbog nasilja nad djecom.

Zašto niste tražili provedbu, makar i ovrhom?

 

No želim da CZSS postupi sukladno obiteljskom zakonu, po kojem je CZSS dužan zaštiti dijete od nasilja i nasilnika.Svojom odlukom da dijete treba tamo živjeti podržava nasilje i kazuje nasilniku da smije i dalje činiti nasilje, pa će on to i činiti.Čemu onda njihova i policijska kaznena prijava, čemu mišljenje Poliklinike, čemu onda sud i obiteljski zakon.Svi se igraju zakona, kunu se u zaštitu prava djece, a djetetova sigurnost i zaštita im je na zadnjem mjestu.Sve jasno. Pametnom dosta.Tata zaštiti svoje dijete. Zakoni i institucije su ionako rađeni da zaštite majke a ne djecu.

 

Koliko je sustav korumpiran, pročitajte ovdje:

 

Diskriminacija očeva u postupku razvoda

 

(10) Felix Simon - Academia.edu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma stvar je tako jednostavna.Da malo demistificiramo problem nasilja.Fizičko i psihičko nasilje nad djecom je opasno po život djeteta kao što je opasno i uživanje droge. Ugrožava sam život i ostavlja trajne posljedice.Da su umjesto te dvije kaznene prijave za nasilje,to kaznene prijave za davanje droge djetetu, te da je nalaz Poliklinike kontatirao da je dijete drogirano a ne zlostavljano, CZSS bi hitno izdvojio dijete iz te obitelji. Ne bi pitali za mišljenje nikoga, niti bi trenutak dvojili. Na sudu bi imali kategoričan stav da zbog opasnosti po djetetov život i posljedice, dijete treba živjeti s ocem. Jednostvno, zar ne. Nasilje nad djecom prolazi, droga ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija