Jump to content

Inozemne igre na sreću


GluteusMaximus

Preporučene objave

Pozdrav svima,

molio bih Vas jedno pojasnjenje Zakona o igrama na srecu.

 

Naime, u Zakonu je cl. 58. st. 1 tocka 2. navedeno da je zabranjeno sudjelovanje u inozemnim igrama na srecu ako se ulozi uplacuju na podrucju RH.

Da li je onda hrvatskom gradjaninu dozvoljeno sudjelovati u navedenim igrama u inozemstvu, dok god su ulozi uplaceni izvan RH, obzirom na cl. 58. st. 1 tocku 3. iz Zakona, koja propisuje da je zabranjeno prikupljanje uloga u RH za sudjelovanje i uplatu u igrama na srecu koje se priredjuju u inozemstvu - sto mi se cini prilicno nedefinirano i ne razumijem na sto se sve odnosi.

 

Laicki bi rekao da se to odnosi na pravne ili fizicke osobe koje bi u HR od drugih prikupljale uloge i zatim u njihovo ime te uplate vrsile u inozemstvu, ali da li se pravno gledajuci to moze odnositi i na pojedinca koji iz vlastitih gotovinskih sredstava odvoji odredjenu svotu s namjerom sudjelovanja dok se jos nalazi na podrucju RH, ili pak uplatu u inozemstvu izvrsi putem bankovne ili kreditne kartice izdane u RH (iako se sama uplata sredstava na racun priredjivaca odvija u inozemstvu i to u stranoj valuti, zatim se od tih sredstava u inozemstvu uplacuje ulog - ali se trosak uplate sredstava naknadno naplacuje sa hrvatskog racuna kao kreditna ili debitna transakcija). Razlikuje li zakonodavac uplacena sredstva od uplacenog uloga koji se izdvaja iz tih sredstava?

 

Takodjer je cl. 52 stavak 3. propisano da porez od dobitaka u igrama na srecu obracunava i uplacuje priredjivac kladjenja.

Obzirom da je u navedenom slucaju eventualni dobitak ostvaren u inozemstvu pa podlaze poreznim zakonima drzave u kojoj je i ostvaren, jesam li obvezan prijaviti eventualni dobitak i porez od tih igara pri povratku u RH.

 

unaprijed hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime, u Zakonu je cl. 58. st. 1 tocka 2. navedeno da je zabranjeno sudjelovanje u inozemnim igrama na srecu ako se ulozi uplacuju na podrucju RH.

Da li je onda hrvatskom gradjaninu dozvoljeno sudjelovati u navedenim igrama u inozemstvu, dok god su ulozi uplaceni izvan RH, obzirom na cl. 58. st. 1 tocku 3. iz Zakona, koja propisuje da je zabranjeno prikupljanje uloga u RH za sudjelovanje i uplatu u igrama na srecu koje se priredjuju u inozemstvu

 

Koji ste vi to zakon gledali?

Vidite ovdje:

Zakon o igrama na sreću - Zakon.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pardon, sad vidim da nisam naveo nigdje puni naziv zakona, radi se upravo o Zakonu na igrama na srecu, ali pogresno sam naveo prve clanke koje spominjem, prva dva na koja se referiram nisu 58. nego 68., stavci i tocke su ispravno navedeni. ne mogu vise promijeniti prvi post, nazalost...

 

isprike jos jednom... :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija