Jump to content

nedozvoljavanje prilaza kući


davor1973

Preporučene objave

Naime,da bi se prišlo jednoj strani kuće nužno je zakoračiti u tuđe vlasništvo.Nikakav drugi put ne postoji osim toga.Smije li vlasnik zemljišta potjerati vlasnika kuće koji pokušava doći do svoga zida kuće?

Također,smije li isti vlasnik zemljišta potjerati komunalnog redara koji je došao na uviđaj ili agenta osiguravajuće kuće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A pristup tome zidu je potreban zbog radova ili ...?

 

Jučer u jutro jedan dio zida koji je bio oštečen od udarca automobila se srušio na parkirani auto (već sam pisao o ovome..).Veličina je oko 2X2 metra.Vlasnik ili čuvar parkirališta pozvao je policiju koja je uzela iskaze i otišla.Nakon toga vlasnica kuće poziva komunalnog redara koji je uspio ući u dvorište i poslikati dvije fotografije ali su ga brzo potjerali govoreči da je to privatno vlasništvo.Kroz koji dan trebaju doći i iz osiguranja kao i neki drugi ljudi kako bi vidjeli štetu koja je nastala, pa pretpostavljam da će i njima zabraniti pod tim izgovorom.Sama vlasnica ne želi ulaziti jer je još pod stresom ali pretpostavljam da ona kao vlasnica ima pravo prilaza svome zidu.U zakonu sam naišao na nekoliko članaka o služnosti puta ali mi je nejasno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija