Jump to content

Maloljetnicki dosje - licenca za zastitara


babaroga21

Preporučene objave

Pozdrav prije svega,

 

otvorila mi se mogucnost da se zaposlim ali mi je potrebna licenca za zastitara-tehnicara.Problem je sto sam sa 14-15 godina napravio 2 s*anja, kradja ( platili stetu - izvansudska nagodba?) i razbojstvo ( javljanje u cszz(?) x vremena).Od toga je proslo oko 11-12 godina i otada nikakvih problema sa zakonom :D

 

Sad, nebi bilo problema kad bi ja obavio sto trebam za licencu pa se onda zaposlio ako zadovoljim sve, ali poslodavac zeli da ja pocnem raditi odmah pa onda 'usput' obavim svu papirologiju.

 

Naravno, ne zelim zeznut poslodavca da me zaposli pa da onda saznamo da ne prolazim provjeru koja je potrebna za licencu, dovedem i njega i sebe u glupu situaciju.

 

 

Sto sada?

 

Odustati od toga ili ima kakve sanse za dobivanje licence iz nekog razloga?

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nezgodno je to što, iako se dio evidencija briše kod rehabilitacije, neke policijske uvijek ostaju (evidencija događaja).

 

Osobno, vidio sam i pozitivne i negativne odgovore u ovakvim situacijama, tako da stvarno ne znam kako Inspektorat to procjenjuje. Osobno ti ne bih pisao negativnu procjenu u ovom slučaju (protek vremena, uredan kasniji život i sl.)., ali vidi sam odbijenice i kod običnih krađa male materijalne vrijednosti, a i dozvole kod konkretnijih stvari.

 

Preporučam mail direktno MUP-u (uz navođenje svih svojih osobnih podataka) s pitanjem brisanja i utjecaja na dobivanje licence, a u roku od 30 dana će ti sigurno odgovoriti, pa ćeš znati na čemu si.

 

Što se tiče posla, prihvati ga, pa ćeš vidjeti kakva će biti provjera. Nećeš ništa zeznuti čovjeka - odradit ćeš mu do te odluke, a u slučaju negativnog odgovora, uzet će nekog drugog (na žalost, ima koga).

 

Osobno, u ovakvoj situaciji bih pokušao i bio bih optimističan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, veća je šansa da će se to vidjeti u evidencijama. Provjera za ovakve profesije je malo opširnija, još pogotovo kada se radi o imovinskim deliktima, a ovdje je i razbojništvo, što je vrlo ozbiljno kazneno djelo, neovisno o dobi u kojoj je počinjeno.

 

No, ne škodi probati, iako bi potencijalnog poslodavca trebalo upoznati s tom činjenicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija